Ιδιότητα: Φοιτητής. Και όχι μόνο!!!

Η περίοδος των σπουδών είναι πολύ καθοριστική για την ζωή κάθε ανθρώπου.

Διαμορφώνει την επαγγελματική του ταυτότητα και βάζει τις βάσεις για την επικείμενη καριέρα του.

Όμως, φτάνει μόνο αυτό για να γεμίσει η ζωή ενός φοιτητή; Μπορεί να ζήσει μόνο με τους προβληματισμούς της εκάστοτε σχολής του; Αν δεν εξωτερικεύσει τώρα τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, αν δεν βελτιώσει τώρα τις αθλητικές του ικανότητες, αν δεν τελειοποιήσει τώρα τις δεξιότητες του, τότε πότε θα το κάνει; Όταν θα παλεύει να ενταχθεί στην αγορά εργασίας;

Όχι! Τώρα είναι η ώρα! Αυτές οι λίγες ώρες που μας περισσεύουν από τις διαλέξεις, το διάβασμα και ας μην εθελοτυφλούμε, τις βόλτες , μπορούν να αξιοποιηθούν δημιουργικά για κάποια δραστηριότητα που μας αρέσει και μας ευχαριστεί. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως όταν έχουμε ως κινητήριο δύναμη κάτι που μας αρέσει, γινόμαστε πιο αποδοτικοί και στο διάβασμα μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;!

Μπορούμε είτε να συνεχίσουμε τις ασχολίες που έχουμε ξεκινήσει από τα σχολικά μας χρόνια είτε να ασχοληθούμε με κάτι εντελώς καινούργιο για να ανακαλύψουμε κάποιο ταλέντο μας που δεν ξέρουμε ότι  διαθέτουμε.

Θα σας δώσουμε ένα έναυσμα με αυτά που προσφέρει το Πανεπιστήμιο μας :

  • Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο με πολλές εγκαταστάσεις γιατί “ νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ”,
  • Για καλλιτεχνικές ανησυχίες: Ραδιοφωνικός Σταθμός upfm, Πολιτιστικές Ομάδες Εστίας και Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Ο.Φ.Π.Π.)με πλήθος δραστηριοτήτων, Χορωδία και συμμετοχή στην συντακτική ομάδα της Περιοδικής Έκδοσης του Πανεπιστημίου Πατρών,
  • Διδασκαλείο Ξένων γλωσσών˙ όταν θα έρθει η ώρα να μοριοδοτηθείτε για Πρακτική άσκηση, Erasmus ή μεταπτυχιακό θα εκτιμήσετε πολύ την προνοητικότητα σας με αυτήν σας την επιλογή.

Αν έχετε στο μυαλό σας ένα είδος χορού, μια ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανο, ένα άθλημα, μια δραστηριότητα που δεν την παρέχει το Πανεπιστήμιο, μπορείτε να το ψάξετε μέσα στην πόλη της Πάτρας, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις προνοούν για φοιτητικές τιμές.

Ό,τι και αν επιλέξετε, είναι σίγουρο πως θα σας βοηθήσει όχι μόνο για ένα καλύτερο  μέλλον, αλλά και για ένα πιο ευχάριστο παρόν.

Σύνταξη: