«Αθήνα 2004» 10 χρόνια μετά

>>Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, σήμερα 2ετής φοιτήτρια του Τμ. Βιολογίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τότε που οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στη γενέτειρά τους. Νωπές είναι ακόμα οι στιγμές περηφάνιας που ζήσαμε ως Έλληνες, όχι μόνο στην ιδέα του Ολυμπιακού Πνεύματος, αλλά και στη μεγάλη γιορτή έναρξης και λήξης, όπου όλοι ήταν ένα.

Πολλές είναι οι εικόνες που μου έρχονται στο μυαλό, μερικές από τις οποίες είναι οι πύρινοι Ολυμπιακοί κύκλοι, το καραβάκι, καθώς και η αναβίωση της ιστορίας μας μέσα από εξαιρετικές παραστάσεις.

Βέβαια, δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον ευρηματικό τρόπο λήξης. Ένα δεκάχρονο όμορφο κορίτσι έσβησε με συμβολικό τρόπο τη φλόγα και τη σκόρπισε στις καρδιές όλων μας.

Τι απέγινε άραγε το κορίτσι αυτό που στα μάτια του βλέπουμε ακόμα τα χρώματα της Ελλάδας;

Σήμερα λοιπόν έχω τη χαρά να συνομιλώ με τη Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, δευτεροετή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών του Τμήματος Βιολογίας.

Φωτεινή, τί έχεις να μας πεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μία πολύ όμορφη γιορτή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν στο παρόν, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες να παραμείνουν ως ένα μικρό παράδειγμα από τις επιτυχίες που μπορεί να αποκτήσει η Ελλάδα στο μέλλον.

Ας περάσουμε στο σήμερα, τι κάνεις τώρα;

Είμαι τυχερή που βρίσκομαι σε σχολή της επιλογής μου, με ενδιαφέρει και μου αρέσει πάρα πολύ. Ελπίζω να είμαι ακόμα πιο τυχερή στο μέλλον και να μου δοθούν οι ευκαιρίες να συνεχίσω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο πεδίο της έρευνας.

Ποια είναι τα ιδανικά του αθλητισμού για σένα. Εσύ ασχολείσαι;

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου μιας και ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία. Ανήκω στην ομάδα τεχνικής κολύμβησης της Βουλιαγμένης και στο παρελθόν ανήκα στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνουμε όλοι μας λίγο χρόνο σε κάποιο άθλημα ανάλογα με την κλίση μας. Ο αθλητισμός προάγει σπουδαίες αρετές, σημαντικές για την προσωπική μας καλλιέργεια.

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις;

Ο καθένας μας είναι ικανός για μεγάλα πράγματα, αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του και να είναι διατεθειμένος να αφιερώσει χρόνο και προσωπικό κόπο μέχρι την επίτευξη του στόχου του. 

Φωτεινή σ’ ευχαριστώ και σου εύχομαι να είσαι πάντα χαρούμενη και αισιόδοξη. Μέσα από τις γνώσεις της Επιστήμης σου να φωτίζεις τον κόσμο!