Πρωτιές στο Πανελλήνιο φοιτητικό πρωτάθλημα της Πάτρας

>>Την 1η θέση κατέκτησαν οι Φοιτήτριες του Παν. Πατρών στην πετοσφαίριση (βόλεϊ)

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έδειξε και πάλι τη δυναμική του παρουσία στον αθλητισμό, καθώς διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα, το οποίο φιλοξένησε το ίδιο στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, στις αρχές του Νοέμβρη. Το Πανεπιστήμιό μας κατέκτησε την 1η θέση στην Πετοσφαίριση Φοιτητών και Φοιτητριών, τη 2η θέση στο Ποδόσφαιρο, την 3η θέση στην Καλαθοσφαίριση στις Φοιτήτριες, την 3η θέση ατομικό στην επιτραπέζια αντισφαίριση και την 6η θέση ομαδικό στο σκάκι.

Το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών με απόλυτη επιτυχία στις 3,4,5, και 6 Νοεμβρίου 2014, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, ήταν ένα τριήμερο γεμάτο αθλητική ζωή, συμμετοχή και διακρίσεις. Στην αθλητική αυτή διοργάνωση πήραν μέρος περισσότεροι από 350 αθλητές και αθλήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, από όλα τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας που κέρδισαν τις εντυπώσεις, προσφέροντας όμορφο θέαμα και διαγωνίστηκαν σε πνεύμα αθλητικό και συμμετοχικό, σε συνολικά πέντε αθλήματα: Πετοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση 3X3, Ποδόσφαιρο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση και Σκάκι.

Στον χαιρετισμό τους στην αρχή της διοργάνωσης τόσο οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπροσωπούμενες από τον Αναπληρωτή της Πρυτάνεως, καθηγητή κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου μας, αναπληρωτής καθηγητής κ. Απόστολος Βανταράκης, τόνισαν την αναγκαιότητα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και τη σημασία της πραγματοποίησης των πανελλήνιων φοιτητικών πρωταθλημάτων που προάγουν το εὖ ἀγωνίζεσθαι.

Την προετοιμασία, την άρτια διεξαγωγή των αγώνων και την ιδανική φιλοξενία των αποστολών ανέλαβαν τα μέλη Ε.Ε.Π Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, οι οποίοι ήταν παράλληλα και υπεύθυνοι φυσικής αγωγής των φοιτητών και φοιτητριών που εκπροσώπησαν επάξια το εκπαιδευτικό μας ίδρυμα. Συγκεκριμένα, ήταν οι κ. κ. Νικόλαος Βασιλείου, συντονιστής Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Αριστείδης Αγγελόπουλος, υπεύθυνος στην Πετοσφαίριση, Αλέξανδρος Πολυδωρόπουλος στην Καλαθοσφαίριση, Γρηγόριος Μικρώνης και Χρήστος Τσίκας στο Ποδόσφαιρο και Αγγελική Σώρρα στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση και στο Σκάκι.

Το τριήμερο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα ήταν μια σημαντική αθλητική δράση που ανέδειξε τον πανεπιστημιακό αθλητισμό και, για μια ακόμα φορά, το Πανεπιστήμιο Πατρών ως ένα ανώτατο ίδρυμα που προσφέρει όχι μόνο στην εκπαίδευση και την έρευνα, αλλά και στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.  

2η θέση στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Kick Boxing για το Πανεπιστήμιο Πατρών

Την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα Kick Boxing στο κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εκεί, ο  φοιτητής του Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημοσθένης Καββάγιας αγωνίστηκε  στα -63,5 kg με βαρύτερο αντίπαλο στα -67 kg και κατέλαβε τη 2η θέση σε τρεις γύρους.

Συμμετοχή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου στο 1ο Πανελλήνιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Φυσικής Αγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ο κ. Νικόλαος Βασιλείου, συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και ο κ. Γρηγόρης Μικρώνης, μέλος  Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπροσωπώντας το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, συμμετείχαν στις εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Φυσικής Αγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που διοργανώθηκε από την Ε.Α.Τ.Ε. στο Συνεδριακό Κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα, ο κ. Γ. Μικρώνης παρουσίασε εισήγηση με θέμα: «Ελληνικός Χορός και Πανεπιστημιακός Αθλητισμός».

Εκπροσώπηση του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου στην Παγκόσμια Φοιτητική Πανεπιστημιάδα

Το Καλοκαίρι του 2015, ο Ελληνικός Πανεπιστημιακός Αθλητισμός θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Φοιτητική Πανεπιστημιάδα που οργανώνεται από τη F.I.S.U στη Νότια Κορέα, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε διάφορα αθλήματα. Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα εκπροσωπηθεί από το Νικόλαο Βασιλείου ως τεχνικό διευθυντή στο Water Polo, καθώς και με φοιτητές, φοιτήτριες του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, με σκοπό πολλές διακρίσεις και επιτυχίες.