Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στην Ελπίδα

>>Η Ελπίδα Κατσιβέλη τιμήθηκε με το Βραβείο Δ. Λαμπαδαρίου της Ακαδημίας Αθηνών

Η Ελπίδα Κατσιβέλη, απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίoυ μας, είναι μία από τους δύο διπλωματούχους Πολυτεχνικών Σχολών που βραβεύθηκαν στο τέλος του 2014 από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Δημητρίου Λαμπαδαρίου, της Τάξης των Θετικών Επιστημών. Το βραβείο απονεμήθηκε στους ικανότερους στο μάθημα της Γεωδαισίας αποφοίτους Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Το @UP επικοινώνησε με την Ελπίδα που σήμερα εκπονεί τη Διδακτορική της Διατριβή στην Αγγλία, και της ζήτησε να μιλήσει στους νεώτερους για τη Σχολή, από την οποία αποφοίτησε και την επιλογή της να φύγει στο εξωτερικό:

“Αυτό που θα ήθελα, κυρίως, να πω στους νεώτερους είναι να μην υποτιμούν το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και τις σπουδές που προσφέρει. Όλα τα προσόντα που μάς δίνονται στην Ελλάδα και θεωρούνται δεδομένα είναι τα «όπλα» μας. Καταλαβαίνω πως η κατάσταση στη χώρας μας είναι απογοητευτική, ειδικά για τη γενιά μου και τις νεώτερες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα μας χαρίζει η πατρίδα μας. Όσον αφορά στο βραβείο, ευχαριστώ την Ακαδημία Αθηνών, αλλά κυρίως θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Στείρο για την προσπάθειά του τόσα χρόνια. Τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν έμπνευση για εμένα και είναι ο λόγος που δεν χάνω την εμπιστοσύνη μου στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι ως το βασικότερο προσόν που αποκόμισα από τη Σχολή. Το ότι είμαι Μηχανικός το οφείλω σε αυτή τη Σχολή και στους ανθρώπους που με δίδαξαν. Η γνώση είναι η μεγαλύτερη αρετή. Το γεγονός ότι έφυγα στην Αγγλία για Διδακτορικό είναι προσωπική επιλογή. Σίγουρα η κατάσταση στην Ελλάδα με «έσπρωξε» λίγο περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρώ ότι είναι ωφέλιμο να ζήσω κάποια χρόνια εδώ (Αγγλία). Η σύγκριση με βοηθά να εκτιμώ όσα έχουμε στην Ελλάδα, αλλά και να αναγνωρίζω τα λάθη που γίνονται και όλους τους πιθανούς τρόπους βελτίωσής τους”.