Δελτίο Τύπου Πρυτανείας #13

Στο πλαίσιο της τακτικής και άμεσης ενημέρωσης για τα θέματα της πανεπιστημιακής κοινότητας, ακολουθεί το καθιερωμένο Δελτίο Τύπου της Πρυτανικής Αρχής (Δελτίο Τύπου #13, 9-1-2015) 

Δελτίο Τύπου #13
Πρυτανείας Πανεπιστημίου Πατρών

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Τη Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015 η Πρυτανική Αρχή και μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος καλωσόρισαν τη νέα χρονιά και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος. Οι «τυχεροί», από πλευράς διοικητικών υπαλλήλων υπήρξαν κ.κ. Θ. Ανδριώτης, Μ. Ευθυμίου και Ν. Μαλλιώτη, ενώ ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ν. Καραμάνος κέρδισε το φλουρί της Πρυτανείας! Ευχόμαστε σε όλους καλή, αισιόδοξη και δημιουργική χρονιά!

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΝ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από το 2008 η οικογένεια του Ανδρέα Μεντζελόπουλου παρέχει υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Β. Αμερικής, οι οποίες συνεχίζονται και για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015. Οι «Υποτροφίες Α. Μεντζελοπούλου» αποτελούν πλέον θεσμό για το Πανεπιστήμιο Πατρών και προκηρύσσονται σε τακτικές ημερομηνίες τόσο για τους υποτρόφους για τα Πανεπιστήμια της Β. Αμερικής όσο και για τους υποτρόφους στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι υποτροφίες εσωτερικού είναι 5.000 ευρώ για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ για τους υποψήφιους διδάκτορες ανέρχονται σε 10.000 ευρώ ετησίως. Οι υποτροφίες για την Β. Αμερική είναι έως 50.000 δολάρια ετησίως. Για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, 76 συνολικά οικονομικά αδύναμοι φοιτητές έλαβαν υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ δεκατρείς (13) φοιτητές έλαβαν υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια της Β. Αμερικής. Το σύνολο της χρηματοδότησης των υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα φτάσει τις 650.000 ευρώ. Επίσης, η οικογένεια Ανδρέα Μεντζελόπουλου θα υποστηρίξει, με 200.000 ευρώ συνολικά για τα έτη 2015 και 2016, την Κλινική Αποκατάστασης για Ασθενείς με Κακώσεις του Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημίου Πατρών. Λεπτομέρειες για την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών από την οικογένεια του Ανδρέα Μεντζελόπουλου υπάρχουν στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο http://www.upatras.gr/el/mentzelopoulos.

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Λόγω των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, την επομένη ημέρα, 26/1/2015, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, εργαστήρια, φροντιστήρια, ασκήσεις κ.λπ., προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί) του Ιδρύματος για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ

Ο Καθηγητής Βιοχημείας και Πρύτανης του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας, Βουλγαρία, Vanyo Ivanov Mitev, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση του Τμήματος Ιατρικής. Η τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Δεκεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο. Την τελετή προσφώνησαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθ. Δ. Καρδαμάκης, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθ. Π. Γκούμας, ενώ το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου παρουσίασε ο Καθηγητής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής Κυριάκος Κυπραίος. Στη συνέχεια η Πρύτανις, Καθ. Β. Κυριαζοπούλου, προχώρησε στην περιένδυση του τιμώμενου και στο τέλος ακολούθησε η ομιλία του κ. Mitev. Τον τιμώμενο συνόδευε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους: Prof. Alexii Alexeev, General Secretar of Medical University of Sofia, Prof. Zekomir Vodenicharov, Dean of Faculty of Public Health Medical University of Sofia, Prof. Georgi Paskalev, ex- Rector of Medical University of Plovdiv, Dr. Iva Miteva, Ass. Prof. Faculty of Public Health Medical University of Sofia, αλλά και τον Έλληνα Jannis Papathanasiou, Assoc. Prof. Medical University of Sofia. Ιδιαίτερη στιγμή στην τελετή υπήρξε η συμβολική χειρονομία του Πρόεδρου της Ιατρικής, Καθ. Π. Γκούμα, να χαρίσει στον π. Πρύτανη της Ιατρικής Σχολής της Φιλιππούπολης, Prof. Georgi Paskalev, ως ένδειξη φιλίας μεταξύ των χωρών, ένα από τα μετάλλια που είχε απονεμηθεί στον παππού του, Πανάγο Δ. Γκούμα, για τις επιδόσεις του στον Α΄ Παγκόσμιο αλλά και στους Βαλκανικούς Πολέμους.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Από τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015, στο  Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ξεκινούν προγράμματα ΑΕΡΟΒΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ – FITNESS. Ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα & Πέμπτη, 5.00 – 6.00 το απόγευμα. Πληροφορίες στο: 2610-993055.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

Το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης ανοίγει τις πόρτες του στους φοιτητές και καθιερώνει για πρώτη φορά τη «Φοιτητική Εβδομάδα» για όλες τις παραγωγές του. Με γενική είσοδο 5,00 ευρώ οι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του θεάτρου της πόλης μας σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Η τρέχουσα θεατρική παραγωγή «Effect -Τομογραφία του έρωτα» ένα συγκινητικό, αστείο και απρόσμενα ανθρώπινο επιστημονικό θρίλερ, θα παρουσιαστεί στις 15, 16 και 18 Ιανουαρίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Πληροφορίες στο: 2610-623730.

Πάτρα, 9 Ιανουαρίου 2015
Από την Πρυτανεία και τι Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων 
& Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Πατρών 

 

Επισυναπτόμενα: 
Υπεύθυνος: 
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων
Τηλέφωνο: 
2610996611