Πατρινό Καρναβάλι: μία ακόμα φοιτητική υπόθεση

Το να είσαι φοιτητής στην Πάτρα, εκτός των Πανεπιστημιακών καθηκόντων που έχεις αναλάβει να φέρεις εις πέρας, σημαίνει να παίρνεις «άριστα 10’» την περίοδο του Καρναβαλιού. Η Πάτρα ενδείκνυται σε αυτό τον τομέα, αφού, ομολογουμένως, κατέχει master, διδακτορικό, καθώς και οποιοδήποτε άλλο τίτλο που του αναγνωρίζει το δικαίωμα να καλείται το «Καρναβάλι της Ελλάδας». Πρόκειται για ένα τελετουργικό στο οποίο αποδίδονται όλες οι τιμές κατά τη διάρκειά του. Το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού, ο Σοκολατοπόλεμος και οι υπαίθριες συναυλίες συνθέτουν το πάζλ από τη χαμένη μαγεία που λείπει από μία πόλη με προβλήματα, όπως και όλη η Ελλάδα.

Το σύνθημα είναι ένα: Αισιοδοξία και προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, ξεπαγώνοντας τα όνειρά μας.

Αυτό έχει γίνει αντιληπτό στο πέρασμα των χρόνων στους φοιτητές εντός και εκτός συνόρων, οι οποίοι στο πλαίσιο της καρναβαλικής περιόδου έχουν βιώσει συναρπαστικές εμπειρίες χορού, τραγουδιού, ξεγνοιασιάς. Όμορφες, γλυκές αναμνήσεις που σκάνε μία-μία σαν πυροτεχνήματα, δυνατά συναισθήματα χαράς και κεφιού σαν πολύχρωμο κομφετί κατακλύζουν την καρδιά όλων όσων γυρίζουν για λίγο πίσω στο χρόνο, αναπολώντας και διηγώντας με στόμφο τα διάφορα ευτράπελα που τους συνέβησαν.

Ο αδελφός της φίλης του κολλητού, ο ξάδελφος της φίλης και γενικά ο γνωστός του γνωστού που σπουδάζει στην Πάτρα γίνεται για λίγο ο συνδετικός κρίκος της καρναβαλικής ιστορίας, γεφυρώνοντας κουλτούρες και εκμηδενίζοντας αποστάσεις. Είναι αυτός που φιλοξενεί 10 άτομα μέσα σε λίγα τετραγωνικά φοιτητικής στέγης για όσες ώρες ύπνου απομείνουν από το εντατικό πρόγραμμα του ξέφρενου γλεντιού. Εξάλλου, επιβεβαιώνεται ο Ξένιος Ζευς που όλοι λίγο - πολύ κρύβουμε μέσα μας. Πολλά φοιτητικά σπίτια επί της Μαιζώνος-Κωνσταντινουπόλεως σφύζουν από ζωή και χρώμα. Ανταλλαγές επισκέψεων, parties, εφευρετικότητα ως προς τη μεταμφίεση είναι ένα δείγμα της θετικής ενέργειας που μεταδίδεται στον υπερθετικό βαθμό.

Η αμεσότητα, η συλλογικότητα, τα αστεία και το άφθονο, μα άφθονο γέλιο είναι αυτά που κερδίζουν τις εντυπώσεις από κάθε παρέα φοιτητών που ήρθε στην πόλη μας για να γιορτάσει. Όταν, δε, το διάστημα αυτό τυχαίνει μετά το πέρας της εξεταστικής κι αν όλα πήγαν κατ’ ευχήν, το απολαμβάνεις σε όλο του το μεγαλείο, ανανεώνοντας το καθιερωμένο ραντεβού. Και η παράδοση συνεχίζεται…

Αφιερωμένο στην παρέα φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που διασκέδασαν μαζί μας!