Μικρές Ειδήσεις

>> Οι αναγνώστες μας δημιουργούν:Μπορείς να δημιουργήσεις και ψηφιακά! Η αναγνώστριά μας Ρ.Δ. μάς έστειλε το σχέδιο που δημιούργησε στο ipad της για την άνοιξη. Ανθισμένα δέντρα και ευχάριστα χρώματα μάς προδιαθέτουν ευχάριστα για την άνοιξη πού τόσο περιμέναμε.

 • Τα Σχολεία πηγαίνουν και εφέτος Πανεπιστήμιο! Για 6η συνεχή χρονιά τα εργαστήρια, οι βιβλιοθήκες, οι αίθουσές μας θα γεμίσουν παιδικά τιτιβίσματα, καθώς το διάστημα 9-22 Μαρτίου 2015 θα διανύσουμε το 15νθήμερο γνωριμίας των Σχολείων της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ας ετοιμαστούμε, λοιπόν, με χαρά να υποδεχθούμε τους αυριανούς φοιτητές μας!
 • Ο Λευτέρης Κεφάλας από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Μίνα Τσεντούρου από το Τμήμα Φιλολογίας, στο τεύχος #9 του @UP μάς διηγήθηκαν την αξέχαστη εμπειρία από το Θερινό Σχολείου του Harvard στην Ελλάδα. Και φέτος, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στην Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Πατρών, το μοναδικό ίδρυμα της χώρας που συμμετέχει σε τέτοια συνεργασία, προσφέρουν 2 παρόμοιες υποτροφίες σε φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Υποβολή αιτήσεων έως 20 Μαρτίου. Ενημερωθείτε!
 • Ο Ανδρέας Μεντζελόπουλος, ανήσυχος Έλληνας, ευπατρίδης, με αφετηρία την Αχαΐα, πρόκοψε και τιμήθηκε στο εξωτερικό χωρίς να ξεχάσει ποτέ τον τόπο καταγωγής του. Το Ίδρυμα που ίδρυσε προς τιμήν του η κόρη του Κορίνα- Χρυσούλα, καθιέρωσε ετήσιες υποτροφίες που βοηθούν τους αριστούχους φοιτητές μας να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α.. Με την ευκαιρία της τρέχουσας προκήρυξης (λήγει 25.4) να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ευεργέτιδα του Πανεπιστημίου μας που από το 2008 έχει ενισχύσει 43 φοιτητές μας, διαθέτοντας συνολικά $1.668.500.
 • Ένα ενδιαφέρον εγχείρημα εκτυλίσσεται τον τελευταίο καιρό στο Πανεπιστήμιο. Φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών τους, έχουν σηκώσει τα μανίκια της σκληρής, αλλά ευφάνταστης δουλειάς, και σε συνεργασία με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, προτείνουν σχέδια για την εσωτερική αναδιαμόρφωση των χώρων της. Όπως λένε οι άνθρωποι της Βιβλιοθήκης, το εγχείρημα αυτό είναι «από την κοινότητα, για την κοινότητα». Μα θαίνουμε ότι οι ιδέες είναι εξαιρετικές και πως στόχος τους είναι να αλλάξουν αποτελεσματικά τη φυσιογνωμία της Βιβλιοθήκης. Άλλο ένα παράδειγμα, λοιπόν, συνεργασίας ακαδημαϊκών μονάδων στο Πανεπιστήμιό μας, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία.
 • Ένα ακόμα ευχάριστο νέο από τη Βιβλιοθήκη μας: Ανέλαβε για το 2017 το σημαντικότερο βιβλιοθηκονομικό συνέδριο της Ευρώπης, το οποίο οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιβλιοθηκών LIBER (Ligue des Bibliotheques Europeennes de Recherche), συνενώνοντας τις Ερευνητικές, Ακαδη- μαϊκές και Εθνικές Βιβλιοθήκες της Ευρώπης σε έναν δυναμικό οργανισμό. Το Συνέδριό της συγκεντρώνει ετησίως περίπου 400 στελέχη και ερευνητές από τον χώρο των Βιβλιοθηκών και η 46η έκδοσή του στην Πάτρα το 2017 θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη βιβλιοθηκονομική εκδήλωση στη χώρα.
 • Ως «σιδηρά Πρύτανις» αναφέρεται η καθ. Β. Κυριαζοπούλου στο αφιέρωμα στην Πάτρα του περιοδικού «Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή» στις 22.2.2015. Και εκείνη δεν το αρνείται, απαντώντας ότι είναι σκληρή πρώτα απ' όλα με τον εαυτό της. Και προασπίζεται το Πανεπιστήμιό μας, τονίζοντας την αξία του για την πρόοδο της πόλης. Με τέτοια «σιδηρά κυρία» στο τιμόνι του Πανεπιστημίου Πατρών έχουμε να φοβηθούμε τίποτα;
 • Μια γέφυρα ζωής δημιουργήθηκε αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΠΝΠ) και την Αμερική, όταν ένας ακόμη εθελοντής δότης μυελού των οστών από τη δεξαμενή του Κέντρου ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου μας (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή», βρέθηκε συμβατός με ασθενή στις ΗΠΑ που έπασχε από καρκίνο του αίματος και του δώρισε το πολύτιμο μόσχευμα, το οποίο θα του χαρίσει νέα ελπίδα ζωής.
 • Την έρευνα δραστήριων εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και τον κόσμο των νεοφυών επιχειρήσεων της Αχαΐας θα παρουσιάσει σειρά 14 ωριαίων εκπομπών, αφιερωμένη σε τεχνολογίες αιχμής. Συντονιστείτε στο Lepanto TV την Τετάρτη 22:50 (επανάληψη Σάββατο 18:45) και στο Star Κεντρικής Ελλάδας την Τρίτη 13:00 (επανάληψη Πέμπτη 11:30 και Κυριακή 06:00). Η τελευταία εκπομπή παρουσίασε, εξαιρετικά, τα ερευνητικά επιτεύγματα του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Δυναμικής και Θεωρίας Μηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων.
 • H , πάντα, δραστήρια Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου μας διοργανώνει τον 4ο κύκλο σεμι ναρίων της που απευθύνεται σε φοιτητές, αποφοίτους, στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Ιδρύματος. Βασικές επιδιώξεις του κύκλου είναι η ενθάρρυνση και η διάδοση της ιδέας της καινοτόμου, νεοφυούς επιχειρηματικότητας και η διασύνδεση της γνώσης και έρευνας με την σύγχρονη επιχειρηματική πρακτική. Διεξαγωγή από 03/03/2015 έως και 26/05/2015. Πληροφορίες: http://ps.innovation.upatras.gr/.
 • Το @UP χαιρετίζει το νεογέννητο, ενημερωτικό έντυπο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τον τίτλο «ΟΠΑ News», η μηνιαία εφημερίδα του ΟΠΑ κυκλοφόρησε το πρώτο της φύλλο τον Ιανουάριο του 2015, το οποίο και εστάλη σε όλα τα Ιδρύματα της χώρας. Φιλοδοξία του εγχειρήματος είναι να αποκτήσει το ΟΠΑ ένα βήμα διαλόγου μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής του κοινότητας και της κοινωνίας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον «αδερφό» ΟΠΑ News!
 • Με μια φιλόξενη και «ζωντανή» γιορτή, το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων και η Επιτροπή Erasmus+ υποδέχθηκαν, την Παρασκευή 27/2, τους εισερχόμενους φοιτητές Erasmus+. Συνολικά, την περίοδο αυτή, εκπαιδεύονται στο Ίδρυμά μας πενήντα επτά (57) φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, προερχόμενοι από 19 χώρες της Ευρώπης. Η υποδοχή των ξένων φοιτητών έγινε στο «Πάρκο της Ειρήνης» και στο ζεστό κλίμα της εκδήλωσης συνέβαλε και ο UP FM με τη μουσική του παρέμβαση, αλλά και ο σύλλογος φοιτητών Erasmus Student Network UOPA, ο οποίος και ανέλαβε να εγκλιματίσει τους νέους μας φιλοξενούμενους στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στην πόλη της Πάτρας.