ΣΦΦΕ: Επαγγελματικός προσανατολισμός στη Φαρμακευτική

>>Η ομάδα των εθελοντών του ΣΦΦΕ για το 2015

Το πρώτο Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος (ΣΦΦΕ) πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 20 και 21 Μαρτίου 2015. Η ιδέα του ΣΦΦΕ ξεκίνησε από μια ομάδα πέντε φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα συνέδριο, το οποίο κάθε χρόνο θα είναι σημείο συνάντησης των φοιτητών Φαρμακευτικής από όλη την Ελλάδα. Η διοργάνωση του ΣΦΦΕ για το 2015 έγινε από δώδεκα φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών με την πολύτιμη βοήθεια φοιτητών από τις Φαρμακευτικές Σχολές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο περιελάμβανε 16 ομιλίες από επαγγελματίες του φαρμακευτικού χώρου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τομείς, όπως η Βιομηχανία, το Φαρμακείο, το Νοσοκομείο, τα Ινστιτούτα, αλλά και ο ΕΟΦ. Οι ομιλίες ήταν απόλυτα προσαρμοσμένες στο φοιτητικό κοινό και έδωσαν στους ακροατές τροφή για σκέψη σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό στο φαρμακευτικό χώρο, καθώς και το μέλλον του κλάδου στην Ελλάδα. Επιπλέον, οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δικές τους ερωτήσεις και απορίες στα στρογγυλά τραπέζια, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία των ομιλητών του συνεδρίου. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι και τις δύο μέρες, παρά την κούραση και το περασμένο της ώρας, οι ερωτήσεις του κοινού δεν σταματούσαν, τόσο, ώστε ακόμα και με το τέλος του στρογγυλού τραπεζιού, οι φοιτητές να αναζητούν τους ομιλητές, ώστε να συνεχίσουν τη συζήτηση. Το παραπάνω αναδεικνύει το πόσο ενέπνευσαν οι ομιλίες τους θεατές, όπως και την ανάγκη των φοιτητών να ενημερωθούν και να συζητήσουν για ζητήματα του κλάδου τους.

Την ανωτέρω ανάγκη, λοιπόν, προσπάθησε και κάλυψε σε ένα αξιόλογο βαθμό το πρώτο ΣΦΦΕ. Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι εξέφρασαν την επιθυμία ανανέωσης του «ραντεβού» τους για του χρόνου, στο πλαίσιο ενός 2ου Συνεδρίου Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος! Οι ομιλίες του ΣΦΦΕ θα αναρτηθούν σύντομα στο κανάλι του ΣΦΦΕ στο YouΤube. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το συνέδριο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΦΦΕ: http://www.sffe.gr, καθώς και στα social media του ΣΦΦΕ: https://www.facebook.com/sffegr.

[του Ιωάννη Κυράνα, προπτυχιακού φοιτητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών]