Βραδιά Ερευνητή 2015- αφιερωμένη στα παιδιά!

Ο πανευρωπαϊκός θεσμός που ήδη μετρά 10 χρόνια, φέτος αποφάσισε να μυήσει τα παιδιά στα άδυτα της Επιστήμης. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέλαβε τη διοργάνωση για ακόμη μία φορά με δύο εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Έσπερο της πλατείας Γεωργίου με μοναδικό στόχο να φέρουν σε επαφή το κοινό με την ίδια την έρευνα.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στην πρώτη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου ως μία πρόγευση της Βραδιάς του Ερευνητή που θα ακολουθούσε, όπου ο κ. Θανάσης Κωνσταντόπουλος του ΕΚΕΤΑ ασχολήθηκε με ιδιαίτερα επιστημονικά θέματα, όπως τα ηλιακά καύσιμα. Εν συνεχεία, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν Blues – Rock μουσική από το συγκρότημα ‘Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone’. Η σύμπραξη Επιστήμης με Μουσική ενθουσίασε το κοινό, όπως φάνηκε από την ανταπόκρισή του. Ούτως ή άλλως τέτοιου είδους συμπράξεις πάντα είναι αποδεκτές, επειδή Επιστήμη και Μουσική είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ίδιας της Ζωής.

Η δεύτερη και κεντρική εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού της Βραδιάς του Ερευνητή 2015, έλαβε χώρα στις 25 Σεπτεμβρίου. Επίκεντρο της βραδιάς – το ΠΑΙΔΙ! Για αυτό το λόγο το πρόγραμμα ήταν εμπλουτισμένο με δραστηριότητες που είχαν ως στόχο να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διαφορετικές μεταξύ τους Επιστήμες, πάντα σε συνδυασμό με το παιχνίδι και την έρευνα. Μερικά από τα θεματικά κέντρα των δράσεων ήταν τα κύτταρα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος, η τεχνολογία και όπως ήταν αναμενόμενο δεν θα μπορούσε να λείπει το διάστημα, θέματα του οποίου αποτελούν ανεξερεύνητα μακρινά ταξίδια των παιδιών. Όλα αυτά πλαισιώνονταν από διαδραστικές παρουσιάσεις, προβολές και άφθονη ζωγραφική, μέσα από την οποία τα μικρά παιδιά είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν στο χαρτί τον αθώο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Τώρα πια αυτό που μένει είναι να ευχηθούμε καλή τύχη στα επόμενα!