16ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

>>Ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ιατρική Χη-μεία» κ. Δημήτρης Γάτος παραδίδει Δίπλωμα Τιμής στον Καθη-γητή κ. Graham Moore
 
Στις 11 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το 16ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας. Το Συνέδριο είχε κεντρικούς ομιλητές του και τιμώμενα πρόσωπα τον Καθηγητή Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Calgary του Καναδά, κ.Graham Moore, και τον Καθηγητή Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Κόλλια. Η συμβολή των δύο ανδρών στην πρόοδο της βιοϊατρικής και φαρμακευτικής έρευνας διεθνώς είναι σημαντική. Το Συνέδριο χαιρέτησε με μήνυμά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα. Σία Αναγνωστοπούλου. Επίσης, παρευρέθηκε στο Συνέδριο και έδωσε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κα. Άννα Μαστοράκου.
 
Ο Διευθυντής του Προγράμματος, κ. Δημήτρης Γάτος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του Προγράμματος και στην συμβολή του στην έρευνα και την εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο Μίμης Πλέσσας συμμετείχε, για όγδοη συνεχή χρονιά, στο ετήσιο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, προσφέροντας μαγικές στιγμές μουσικής πανδαισίας στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Σημειώνουμε ότι ο Μίμης Πλέσσας είναι Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ και έχει τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας.
 
Το ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» έχει λάβει Ευρωπαϊκή βράβευση με τον τίτλο "Euromaster" για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο και για την συνολική προσφορά του στην Παιδεία, και έχει επίσης αξιολογηθεί από τον ΕΣΕΤ ως μια από τις κορυφαίες δράσεις αριστείας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στον κόμβο αριστείας του Υπουργείου Παιδείας. Στα ετήσια συνέδριά του έχει προσκαλέσει κορυφαίους ερευνητές παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και κάτοχοι Νόμπελ.