Οι φορείς της περιφέρειας κοντά στο Πανεπιστήμιο

>>Πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Έκδοσης της Εφημερίδας Πελοπόννησος της 6.3.2016

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Πατρών έγινε ευρεία σύσκεψη της διοίκησης του Πανεπιστήμιου με θεσμικούς εκπροσώπους φορέων της Δυτικής Ελλάδας με κύριο αντικείμενο τη συνεργασία αλλά και την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Φορείς και από τις δύο πλευρές της γέφυρας βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το Πανεπιστήμιο, και αναγνωρίζοντας τη σημασία του ως φορέα ανάπτυξης της περιοχής. Ήταν μια σπάνια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου μας, στην οποία ανταποκρίθηκαν φορείς που βρέθηκαν σε αντιπαράθεση στο παρελθόν για διάφορα θέματα, όπως το μέλλον των τμημάτων του Αγρινίου. Είναι ενδεικτικό ότι συμμετείχαν στη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Α. Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, 8 βουλευτές των νομών Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας (οι κκ. Γ. Βαρεμένος, Κ. Καραγκούνης, Αν. Κατσανιώτης, Δ. Κωνσταντόπουλος, Θ. Παπαθεοδώρου, Αν. Ριζούλης, Μ. Τριανταφύλλου και Ασ. Φωτήλας), εκπρόσωπος της Αν. Υπουργού Παιδείας κ. Σ. Αναγνωστοπούλου, και πολλοί άλλοι.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας, υποστήριξης και στελέχωσης των τριών Τμημάτων που βρίσκονται στο Αγρίνιο, οι νέες θέσεις διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο και η κατανομή τους μεταξύ των ελληνικών Ιδρυμάτων, αλλά και η συμβολή του Πανεπιστημίου Πατρών στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη σύσκεψη η Πρύτανης κ. Β. Κυριαζοπούλου τόνισε ότι η ανταπόκριση των φορέων εγκαινιάζει μια νέα σχέση με το Πανεπιστήμιο, μια σχέση που αποτελούσε ζητούμενο ως τώρα.

Η πετυχημένη αυτή σύσκεψη έγινε πρωτοσέλιδο στον τοπικό τύπο, ο οποίος τόνισε ότι για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο έφερε στο ίδιο τραπέζι φορείς των δύο νομών για τα προβλήματά του.