«Εργαζόμενα Κορίτσια» Θεατρική Παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Εργαζομένων

>>Στιγμιότυπα από την παράσταση

Πρόσφατα η Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πάτρας (Θ.Ο.Ε.Π.Π.), παρουσίασε το κοινωνικό έργο του Φρανκ Μακ Γκίνες «Εργαζόμενα κορίτσια». Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Θεατράκι Βιολογικού, και διήρκεσαν από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.

Τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης υπέγραφε ο Διονύσης Βούλτσος. Τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Την επιμέλεια των σκηνικών, των κοστουμιών και το φροντιστήριο ανέλαβαν τα μέλη της ομάδας. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Γωγώ Τζιώρα.

Τους ήρωες ενσάρκωναν οι Μαριετίνα Βαρβαρίγου, Γιάννης Γκοτσόπουλος, Άννυ Λαμπροπούλου, Κίρα Μουμλάντζε, Αναστασία Ντρίζη, Μάσιγκα Παπαϊωάννου και Κωνσταντίνος Τρίγγος. Στον ήχο ήταν η Γωγώ Τζιώρα, στα φώτα ο Γιάννης Γκοτσόπουλος και στις φωτογραφίες ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος. Την επιμέλεια της αφίσας έκανε ο Άνθιμος Γκοτσόπουλος.

Λίγα λόγια για το έργο «Ήθελα», λέει ο Μακ Γκίνες, «να γράψω ένα έργο αφιερωμένο στις εργάτριες. Η μητέρα μου, οι θείες μου και η γιαγιά μου, όλες, εργάζονταν στα τοπικά εργοστάσια υποκαμίσων. Έτσι και εγώ έμαθα από μικρός να εκτιμώ ένα όμορφο, καλοφτιαγμένο πουκάμισο».

Με αφετηρία ένα καυτό και πάντα επίκαιρο θέμα, αυτό της εργασίας, ο συγγραφέας εξετάζει με μεγάλη ευαισθησία τη γυναικεία ψυχολογία και τις σχέσεις των γυναικών μεταξύ τους. Με ιδιαίτερη διεισδυτικότητα ο Μακ Γκίνες προσεγγίζει τις ζωές αυτών των γυναικών, σκιαγραφώντας με ακρίβεια πέντε διαφορετικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ηρωίδες.