Μαθήματα βόλεϋ στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

Η πετοσφαίριση αποτελεί ένα ομαδικό ολυμπιακό άθλημα, το οποίο παίζεται από ανδρικές και γυναικείες ομάδες των έξι παικτών. Στο συγκεκριμένο σπορ, η μπάλα είναι κατασκευασμένη από μαλακό πλαστικό ή δέρμα και πολύχρωμη για χάρη της θεαματικότητας, ενώ συνίσταται σε 12 ομοιόμορφα κομμάτια, σε συνδυασμό τριών χρωμάτων (κίτρινο, άσπρο, μπλε). Από το 2009, στα χρώματα παραμένουν μόνο το μπλε και το κίτρινο, ενώ ως προς την κατανομή της, η μπάλα τώρα έχει πολύ περισσότερους πόρους, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο μαλακή από την προηγούμενη.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περάσει η μπάλα πάνω από το φιλέ και να ακουμπήσει στο γήπεδο του αντιπάλου ή να αναγκαστεί ο αντίπαλος να την πετάξει εκτός γηπέδου. Για να πετύχει το σκοπό αυτό, η κάθε ομάδα, η οποία αποτελείται από έξι παίκτες, δικαιούται να κάνει τρεις πάσες με οποιοδήποτε μέρος του χεριού. 

Οι προπονήσεις Φοιτητών και Φοιτητριών βόλεϋ σας περιμένουν κάθε Τρίτη, στις 12:00-13:30 το μεσημέρι, στο κλειστό γήπεδο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. 

Υπεύθυνος προπονητής: Άρης Αγγελόπουλος, Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, Καθημερινά: 9.00-13.00.