Αυτό το είδες;

Η αλήθεια είναι ότι κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση στο τηλεοπτικό τοπίο, πολλές θα μπορούσαν να είναι οι υποψήφιες σειρές για το ξεκίνημα της νέας μας στήλης. Καμία από αυτές  όμως δεν βρίσκεται τόσο πολύ στην επικαιρότητα όσο η πρότασή μας για τον μήνα Μάιο.

Οι συστάσεις ίσως μοιάζουν περιττές. To Game of Thrones είναι κυριολεκτικά παντού. Η σειρά των D. Benioff και D. B. Weiss είναι βασισμένη στη σειρά βιβλίων «Α song of Ice and Fire» του George R. R. Martin, η οποία ήδη είχε γίνει μπέστ-σέλλερ πριν την τηλεοπτική μεταφορά της. Ο επικών διαστάσεων ανταγωνισμός των μεγάλων αριστοκρατικών οικογενειών για την κατοχή του σιδηρούν θρόνου του βασιλείου του Westeros που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις οθόνες μας τον Απρίλιο του 2011, έκτοτε έχει γνωρίσει απίστευτη επιτυχία, σαρώνοντας κυριολεκτικά τα τηλεοπτικά βραβεία, απολαμβάνοντας σχεδόν διθυραμβικές κριτικές και κυρίως έχοντας αποκτήσει ένα φανατισμένο κι ορκισμένο κοινό περίπου 18,5 εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο. Τα σκηνικά, τα απίστευτα τοπία από διάφορες εξωτικές γωνιές του κόσμου, η ατμοσφαιρική μουσική, τα κοστούμια και οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών πλαισιώνουν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο την πλοκή, η οποία ικανοποιεί τα γούστα κάθε θεατή. Επικές μάχες, μαγεία, μυθικά πλάσματα, φανταστικοί θεοί, βία, ένταση περίπλοκοι και ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και κυρίως μια άκρως ανατρεπτική πλοκή θα σας κρατήσουν καθηλωμένους μπροστά από τις οθόνες σας από το πρώτο επεισόδιο.

Αν λοιπόν είσαι κι εσύ από τους τελευταίους των Μοϊκανών που δεν έχουν μυηθεί στον γκρίζο ηθικά και γεμάτο πλεκτάνες και δολοπλοκίες κόσμο του Westeros ίσως ήρθε η ώρα να το κάνεις! Ο έκτος κύκλος μόλις ξεκίνησε και οι εξελίξεις αναμένονται να είναι καταιγιστικές, ανατρέποντας τις ήδη λεπτές ισορροπίες. Μόνο μια μικρή συμβουλή: Μην επαναπαυτείς ποτέ και μην αποκτήσεις αγαπημένο ήρωα… Οι εξελίξεις θα σε σοκάρουν και θα σε πληγώσουν ανεπανόρθωτα!
 
Μοιράσου κι εσύ την ταινία, την σειρά ή την παράσταση που είδες πρόσφατα και σε έκανε να γελάσεις, να ταξιδέψεις, να ονειρευτείς, να προβληματιστείς. Στείλε στο newsletter@upatras.gr με θέμα «Αυτό το είδες;» και τον επόμενο μήνα μπορεί στο Πανεπιστήμιο να συζητούν τη δική σου πρόταση!