MegaReunion Φυσικών 1986

>>28/2/2016. Mεταφυτεύοντας την ελιά στο Τμήμα Φυσικής εν ονόματι του ΜegaReunion.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως οι επιστήμονες είναι απαλλαγμένοι από συναισθηματισμούς. Όσοι όμως ασχολούνται με την επιστήμη ξέρουν ότι στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Τα επιστημονικά μονοπάτια σε ταξιδεύουν σε μέρη άγνωστα και μυστηριακά. Οι συνοδοιπόροι σου σε αυτό το ταξίδι αποκτούν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου και πορεύεστε μαζί, έστω κι αν οι δρόμοι σας δεν διασταυρώνονται πια.

Πώς να ξεχάσεις τους συνοδοιπόρους σου στο πιο όμορφο ταξίδι της ζωής σου; (άλλωστε ποιος μπορεί να λησμονήσει τα φοιτητικά του χρόνια;) Κι όταν πια λάβουν αυτά τέλος, πάντα τα θυμάσαι με μια γλυκιά νοσταλγία και ένα μελαγχολικό χαμόγελο.

Το 1986 λοιπόν, νέα παιδιά από όλη την Ελλάδα γεμάτα όρεξη και πάθος για την Φυσική συναντήθηκαν στην όμορφη  Πάτρα για να αρχίσουν ένα ταξίδι- το πιο όμορφο ταξίδι της ζωής τους. Γεμάτο ξέγνοιαστες στιγμές, ανησυχίες, ελπίδα για το μέλλον, ασυγκράτητη ορμή για νέες περιπέτειες, μύηση στην επιστήμη και σε καινούργια μονοπάτια. Όπως όλα τα όμορφα πράγματα έτσι λοιπόν και αυτά τα ταξίδια φτάνουν στο τέλος τους κάποια στιγμή, ο καθένας χαράσσει την δική του πορεία και όλοι ελπίζουν πως κάποια στιγμή η μοίρα, ή η τύχη θα τους ξαναφέρει μαζί. Καθότι όμως επιστήμονες και ορθολογιστές, θέλοντας να μην αφήσουν τίποτα στη τύχη, και πιστεύοντας, όπως ο συνάδελφος τους Einstein, πως η τύχη είναι απλά άθροισμα συμπτώσεων, μετά από χρόνια πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν την αναζήτηση, να διασταυρωθούν οι τροχιές τους και να έχουμε το πιο  όμορφο  “συμπαντικό’’ φαινόμενο, το MegaReunion τους!

Για αυτήν την προσπάθεια θα μας μιλήσει ο εμπνευστής της ιδέας Διονύσιος Λευτάκης: ‘30 χρόνια μετά την εισαγωγή μας στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, οι εισαχθέντες του 1986 ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τη συνάντησή μας στις 26-28 Αυγούστου στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Η ομάδα μας δημιουργήθηκε με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε μέσα σε 6 μήνες καταφέρει να εντοπίσουμε τους 155 από τους 185 συμφοιτητές μας και συνεχίζουμε την αναζήτηση. Με πολύ κέφι και «φοιτητική» διάθεση, έχουμε ήδη πετύχει να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στο χώρο του Πανεπιστημίου, φυτεύοντας συμβολικά μια ελιά από το κτήμα του συμφοιτητή μας Γιώργου Στριμμένου στον Ελαιώνα Αιγιαλείας, έξω από τα κτήρια του Φυσικού, ελιά που ευγενικά χορήγησε η ΕΡΓΟΣΕ και συμμετέχοντας στις δεντροφυτεύσεις που έλαβαν χώρα την 28/2 και 6/03 στο Πανεπιστήμιο, στα πλαίσια του UPatras Green Campus. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η ίδρυση συλλόγου αποφοίτων του Τμήματος Φυσικής, κάτι που θεωρούμε ότι λείπει από την κοινότητα των φοιτητών και των αποφοίτων του Τμήματος, προσπαθώντας έτσι να αφήσουμε την σφραγίδα μας και με αυτόν τον τρόπο, στα δρώμενα του Πανεπιστημίου.

Για το καλοκαίρι υποσχόμαστε ένα τριήμερο γεμάτο οπωσδήποτε Φυσική (τι άλλο θα μπορούσε να έχει ένα Reunion Φυσικών;) αλλά και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εισαχθέντες του 1986. Ένα τριήμερο γεμάτο νοσταλγία, κέφι και πολλές εκπλήξεις.

Αν και το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, προβλέπεται να περιλαμβάνει επίσκεψη στο Φυσικό και ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο το πρωί του Σαββάτου (27/8), το μεσημέρι αγώνα μπάσκετ και το απόγευμα προβολή από την Κινηματογραφική  Λέσχη και Αστρονομική βραδιά. Την Κυριακή (28/8) το πρωί κοντινή εκδρομή  στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» και κατόπιν το μεσημέρι ομιλίες για επιστημονικά θέματα στο ΑΜΦ11 του τμήματος Φυσικής. Και βέβαια βραδινή έξοδο στα παλιά στέκια το βράδυ της Παρασκευής και της Κυριακής και ένα πάρτυ έκπληξη το βράδυ του Σαββάτου με dj και συγκροτήματα!’

Αναζητήστε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Reunion στην πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα τους στο facebook:  https://www.facebook.com/groups/126492173505

Εμείς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, και που ξέρεις, εσύ αγαπητέ φοιτητή που διαβάζεις τώρα το άρθρο, μπορεί σε 20-30 χρόνια να οργανώνεις το δικό σου reunion!

 

Σύνταξη: