1ο Ετήσιο Συμπόσιο Μεταπτυχιακών Φοιτητών στην Πρόσληψη της Κλασικής Αρχαιότητας

Η Jocasta Classical Reception Greece πραγματοποίησε με επιτυχία το 1ο Ετήσιο Συμπόσιο Μεταπτυχιακών Φοιτητών στην Πρόσληψη της Κλασικής Αρχαιότητας, με θέμα «Συνέχειες και Ασυνέχειες στην Πρόσληψη των Κλασικών Κειμένων», στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 28-29/ 05/2016.

Στο συμπόσιο έλαβαν μέρος μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από πανεπιστήμια της Ελλάδας (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Ιωάννινα, Πάτρα) και του εξωτερικού (Reading, RHUL) και από διαφορετικά τμήματα (Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας), με σκοπό να παρουσιάσουν την έρευνά τους, να συζητήσουν μεθοδολογικά ζητήματα και να εμπλακούν σε ένα γόνιμο διεπιστημονικό διάλογο. Οι φοιτητές έθεσαν ερωτήματα σχετικά με διάφορους τομείς της κλασικής πρόσληψης και αντάλλαξαν απόψεις για το κατά πόσο διαβάζουμε τα Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά κείμενα με βάση τις συνέχειες ή τις ασυνέχειες.

Το φετινό συμπόσιο άνοιξαν με τους εισαγωγικούς στο θέμα χαιρετισμούς οι Jocasta Classical Reception Greece Convenors Ευφημία Καρακάντζα (Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας) και Ευσταθία Αθανασοπούλου (Διδακτορική φοιτήτρια Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιώργος Καζαντζίδης (Επίκουρος καθηγητής Κλασικών Σπουδών του τμήματος Φιλολογίας) με την ομιλία του 'Quis furor iste novus? (Α)συνέχειες στην ιστορία της τρέλας και της μελαγχολίας'. Το συμπόσιο ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Πανεπιστημίου Πατρών της παράστασης «Οι Έρημοι: Κασσάνδρα - Φιλοκτήτης » από τη θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία, Βασίλης Οικονόμου και Σοφία Σταυρακάκη).

Η Jocasta Classical Reception Greece θέλει να ευχαριστήσει θερμά το Πανεπιστήμιο Πατρών για την πολύπλευρη στήριξή του, τους χορηγούς του Συμποσίου, τους συμμετέχοντες (ομιλητές και προέδρους των συνεδριών) και κυρίως τους προπτυχιακούς φοιτητές του μαθήματος «Πρόσληψη του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος» για την πολύτιμη βοήθεια τους. 

1ο Ετήσιο Συμπόσιο Μεταπτυχιακών Φοιτητών στην Πρόσληψη της Κλασικής Αρχαιότητας Για περαιτέρω πληροφορίες, φωτογραφίες και στοιχεία αναφορικά με το 1ο Ετήσιο Συμπόσιο Μεταπτυχιακών Φοιτητών στην Κλασική Πρόσληψη μπορείτε να επισκεφθείτε το site http://jocasta.upatras.gr/ ή να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.