Μια καταπράσινη ιστορία

>>Όλοι μαζί οι εθελοντές του Πράσινου Πανεπιστημίου

Το Σάββατο, 14/05/2016, η εθελοντική ομάδα του Πράσινου Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης διοργάνωσαν εξόρμηση με προορισμό τον μοναδικής ομορφιάς υγρότοπο Κοτυχίου Στροφυλιάς.

Αφετηρία ήταν το Κέντρο Πληροφόρησης του Δάσους Στροφυλιάς – Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου, όπου και αποκομίσαμε εξειδικευμένες γνώσεις αναφορικά με το σύμπλεγμα των λιμνοθαλασσών, του δάσους κουκουναριάς, των γεωλογικών σχηματισμών, όπως π.χ. των λεγόμενων αμμοθινών, καθώς επίσης και της τεράστιας ποικιλίας φυτών και ζώων που φιλοξενεί το Εθνικό αυτό Πάρκο. Ακόμα, είχαμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού αποδημητικά πτηνά στον υγροβιότοπο καθώς και να ακούσουμε τους μελωδικούς ήχους της φύσης.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί εξερευνήσαμε το δάσος απολαμβάνοντας το καταπράσινο τοπίο. Λίγο πριν το τέλος της εκδρομής μας, ένα πικνικ στη φύση, κάτω από τον ίσκιο και τη δροσιά των κουκουναριών, ήταν ότι έπρεπε για να κλείσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο η μέρα μας! Έτσι, όλες οι παρέες εντοπίσαμε ειδυλλιακές τοποθεσίες είτε για να αποτυπώσουμε τις όμορφες εικόνες της στιγμής σε αναμνηστικές φωτογραφίες που θα μας θυμίζουν τα φοιτητικά μας χρόνια, είτε για να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ελεύθεροι χωρίς έγνοιες κοντά στο όμορφο φυσικό περιβάλλον της επίσκεψής μας.

Αν κρίνει κανείς από τη συμμετοχή, η οποία ήταν άκρως ικανοποιητική, θα έλεγε ότι, εκτός από τις σπουδές του, ο κάθε φοιτητής θέλει να βιώσει πράγματα και να αποκτήσει πολλές εμπειρίες μέσα από τους κόλπους του Πανεπιστημίου. Έτσι, άλλωστε, φαίνεται το ενεργό φοιτητικό κοινό που δέχεται και ακολουθεί όλες αυτές τις δράσεις, οι οποίες είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσεις και εσύ. Το Πανεπιστήμιο, άλλωστε, φροντίζει για την αφύπνιση των ανησυχιών των φοιτητών του.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας, λοιπόν, για την επόμενη δράση της ομάδας του Πράσινου Πανεπιστημίου με την προσμονή να μας ακολουθήσουν όλο και περισσότερα άτομα…

Για αυτό μην αργείς, έλα κι εσύ!