Πού να φάμε στο Πανεπιστήμιο;

>>Το Πάρκο της Ειρήνης, το κεντρικό σημείο συνάντησης της Πανεπιστημιούπολης, κάποιες ώρες εξαιρετικά θορυβώδες. Τα καλοκαίρια, τραπεζάκια έξω με θέα τη γέφυρα.
 
Πώς αποκτάω την κάρτα δωρεάν σίτισης;
Δικαίωμα έχουν οι φοιτητές που οι γονείς τους έχουν χαμηλό εισόδημα, κάτω από 45.000 ευρώ το χρόνο.
Αρκεί μια αίτηση ηλεκτρονικά και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Οι αιτήσεις μέχρι την 21η Οκτωβρίου.
Η πανεπιστημιούπολη είναι μακριά από την Πάτρα, και πολλές φορές τα μαθήματα και τα εργαστήρια μας κρατάνε στη σχολή από το πρωί ως το βράδυ. Ποιες λύσεις υπάρχουν για φαγητό στο Πανεπιστήμιο; Ή ποιες οι ευκαιρίες για έναν καφέ και κουβέντα ανάμεσα στα μαθήματα; Ετοιμάσαμε ένα χάρτη με τα κύρια σημεία στο Πανεπιστήμιο που μπορεί να βρείτε κοντά στη σχολή σας, ή για να ξέρετε τι υπάρχει. Ίσως ευκαιρία για να γνωρίσετε παιδιά από άλλες σχολές. 
Για ένα σάντουιτς ή έναν καφέ υπάρχει η λύση των κυλικείων (Ιατρικής, Θετικών Επιστημών, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών), της στάσης κοντά στην Πρυτανεία που έχει επώνυμο καφέ στα όρθια, καθώς και του Πάρκου της Ειρήνης, του κεντρικού σημείου συνάντησης στο Πανεπιστήμιο. Για φαγητό υπάρχει η λύση του Πάρκου της Ειρήνης που έχει ένα φτηνό και καλό εστιατόριο: με 5 ευρώ μπορείτε να φάτε μαγειρευτό φαγητό, σχεδόν σαν στο σπίτι σας. Επίσης, υπάρχει η λύση του Εστιατορίου της Φοιτητικής Εστίας. Είναι ένα μεγάλο εστιατόριο όπου κάθε μέρα χιλιάδες φοιτητές παίρνουν πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμη και βραδινό. Μάλιστα την Πέμπτη, τη μέρα που έχει το καλύτερο πιάτο της εβδομάδας, η αναμονή στην ουρά μπορεί να κρατήσει αρκετά. Εδώ όμως 
χρειάζεται είτε να βγάλετε την κάρτα σίτισης, αν δικαιούστε, ή να αγοράσετε κουπόνια εβδομαδιαία από την Εστία. Το κόστος: στην πρώτη περίπτωση δωρεάν, στη δεύτερη 2 ευρώ τη μέρα. Ακόμη και αν το εισόδημα των γονιών σας δεν σας επιτρέπει την κάρτα δωρεάν σίτισης, το κόστος είναι τόσο χαμηλό που αξίζει να το δοκιμάσετε, το φαγητό και εδώ είναι συνήθως πολύ καλό.