Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC)

Η HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής, και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε Ιατρική Σχολή.
Οραματίζεται μία κοινωνία φοιτητών ιατρικής και μελλοντικών γιατρών εφοδιασμένων με αξίες και κοινωνική σκέψη για την προαγωγή του ανθρωπισμού και την ολιστική προσέγγιση της ιατρικής.
Οι δράσεις εστιάζονται σε 6 θεματικές, πάνω στις οποίες οργανώνονται σχετικά προγράμματα: Ιατρική Εκπαίδευση, Δημόσια Υγεία, Αναπαραγωγική και Σεξουαλική Υγεία, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ειρήνη, Κλινικές και Ερευνητικές Ανταλλαγές.
Συνεργάτες στις δράσεις μας αποτελούν φορείς όπως: Γιατροί χωρίς Σύνορα, ΚΕΘΕΑ, Γιατροί του Κόσμου, ACT UP, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Επιπλέον, η HelMSIC αποτελεί ενεργό μέλος των IFMSA – International Federation of Medical Students’ Associations και EMSA – European Medical Students’ Association. Μέσα από τη συμμετοχή της στις διεθνείς φοιτητικές οργανώσεις, η HelMSIC αποτελεί την μοναδική οργάνωση που εκπροσωπεί του φοιτητές ιατρικής της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Η ενασχόληση κάθε φοιτητή ιατρικής με την HelMSIC του προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει δημιουργικά και ουσιαστικά τον ελεύθερο χρόνο του προς όφελος των συμφοιτητών του, ως μελλοντικών γιατρών, αλλά και της κοινωνίας, να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να συνεργαστεί με φοιτητές ιατρικής από όλο τον κόσμο.
Μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας: