Σε ενδιαφέρει ο χορός, το σινεμά, το θέατρο, η φωτογραφία…;

Η Πάτρα και το Πανεπιστήμιο είναι ένας ενεργός και πλούσιος χώρος πολιτισμού. Οι ευκαιρίες και οι δραστήριες ομάδες είναι πολλές. Ίσως ο πιο σημαντικός πυρήνας είναι οι ομάδες του ΠΟΦΠΠ. Οι ΠΟΦΠΠ είναι ένας θεσμός για το Πανεπιστήμιο και την πόλη, και μια ευκαιρία για τον πρωτοετή να γνωρίσει άλλους φοιτητές με κοινά ενδιαφέροντα, να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του, να νιώσει ότι συμμετέχει στην παραγωγή πολιτισμού. Μετρήσαμε 15 διαφορετικές ομάδες που ήταν ενεργές την προηγούμενη χρονιά. Ασχολούνται με τον χορό σε διάφορες εκδοχές, από παραδοσιακούς μέχρι Αργεντίνικο Τάνγκο, μοντέρνο, σύγχρονο, Λάτιν, RnB, Popping. Επίσης, υπάρχει δραστήρια ομάδα κινηματογράφου με αξιοπρόσεκτες παρα- γωγές αλλά και εκδηλώσεις, όπως οι φημισμένες προβολές στα σκαλάκια της Αγίου Νικολάου. Επιπλέον, θεατρική ομάδα με παραγωγές κάθε χρόνο, εικαστική ομάδα, μια δημοφιλής ομάδα φωτογραφίας, ομάδα ρητορικής, ζογκλερική, και άλλες. Κάποιες δραστήριες ομάδες όπως η θεατρική ομάδα υπάρχουν και στο Αγρίνιο. Άλλες πάλι δραστηριοποιούνται γύρω από τη φοιτητική εστία στο χώρο του Πανεπιστημίου. Το φεστιβάλ των ομάδων είναι μια ετήσια εκδήλωση που γίνεται προς το τέλος του χρόνου, σε διάφορους χώρους του Πανεπιστημίου και της πόλης, και είναι ευκαιρία να αναδείξουν οι ομάδες τη δουλειά του χρόνου.

Πώς γράφομαι στις ομάδες αυτές και πού συναντιόνται τα μέλη τους; Ξεκινήστε από την ανοικτή ομάδα στο facebook pofpp (https://www.facebook.com/ groups/21806927363/). Εκεί θα βρείτε τις ιστοσελίδες και τα fb groups των διαφόρων ομάδων. Διαλέξτε την ομάδα που σας ενδιαφέρει. Γράψτε στους υπεύθυνους και εκδηλώστε τη διάθεση συμμετοχής σας. Στα μέσα Οκτώβρη, όταν οι παλιοί τελειώνουν με τις υποχρεώσεις των εξετάσεων, οι ομάδες κάνουν τις πρώτες συναντήσεις τους. Αποφασίζουν για το πότε και πόσο συχνά θα συναντιούνται. Το στέκι των περισσότερων ομάδων είναι στην Πάτρα, στην παραλιακή λεωφόρο (Ηρώων Πολυτεχνείου 58) κοντά την Μαρίνα, χώρος που παρέχεται από το Ίδρυμα Τοπάλη. 

Ένα ζεστό καλωσόρισμα στις ομάδες θα βρείτε στο κανάλι Youtube της κινηματογρα- φικής ομάδας (https://www.youtube.com/ user/KinimatografikoPatra). Ψάξτε τα βίντεο για τα φεστιβάλ ΠΟΦΠΠ του 2015 και του 2016.