Συμβουλές προς ναυτιλομένους ... φοιτητές!

Σεπτέμβρης. Ένας μήνας που όλες οι φοιτητουπόλεις γεμίζουν με παιδιά, τα οποία με χαμόγελο στα χείλη ψάχνουν ένα σπίτι να στεγάσουν την ακαδημαϊκή τους ζωή. Σε μας που φτάνουμε στο τέλος των σπουδών μας, αυτή η εικόνα μας κάνει να νοσταλγούμε εκείνη την πρώτη μέρα στην Πάτρα, το πρώτο έτος στην σχολή μας.
Τί κάναμε και τί θα κάναμε διαφορετικά, αν μπορούσαμε;
Όλοι κάνουμε λάθη και παίρνουμε λάθος αποφάσεις κυρίως όταν βιώνουμε νέες
καταστάσεις, όπως η φοιτητική ζωή. Γι’αυτό συγκεντρώσαμε τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όλοι ως φοιτητές και ελπίζουμε να σε γλιτώσουμε από μερικά:
Ζήσε την Πάτρα! Περπάτησε κάθε δρόμο της έστω και μόνος στην αρχή, είναι η πόλη που θα σε φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια και -πίστεψέ μας- είναι υπέροχη!
Μην απογοητεύεσαι αν ήθελες άλλη σχολή ή άλλη πόλη. Δώσε της μια ευκαιρία και, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να σου αρέσει.
Παρακολούθησε τις διαλέξεις! Μια συμβουλή που όλοι πήραμε, λίγοι ακολούθησαν και πολλοί μετάνιωσαν. Τα οφέλη πολλά: καλές σημειώσεις, πιο εύκολο διάβασμα και - το βασικότερο - επαφές με συμφοιτητές (πως αλλιώς θα τους γνωρίσεις;)
Γνώρισε τους συμφοιτητές σου! Μην επιλέξεις μια απόμερη θέση στο αμφιθέατρο, κάθισε στο κέντρο, μίλησε, κανόνισε καφέ στην Ρήγα Φεραίου για μετά ή κρασιά στην Ηφαίστου για “πιο” μετά.
Σχέση από απόσταση! Οι περισσότεροι που το βίωσαν δεν θα στο πρότειναν..
Είναι κάπως επώδυνο και για σένα και για τον υπολογιστή σου που θα είναι όλη μέρα (και όλη νύχτα) ανοικτός. Αλλά σε θέματα καρδιάς δεν χωράνε συμβουλές, άλλωστε αυτό που θα βιώσεις με έναν άνθρωπο δεν θα έχεις την ευκαιρία να το βιώσεις με κανέναν άλλον!
Παράλληλες δραστηριότητες. Όχι, δεν μιλάμε για παράλληλα σύμπαντα και μεταφυσικές ιστορίες, αυτά θα τα δεις στις ξένες σειρές που θα επιλέγεις να βλέπεις στις εξεταστικές σου. Εδώ μιλάμε για τα ενδιαφέροντα σου και τα ταλέντα σου που ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις ή να εξελίξεις. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει πολλές πολιτιστικές ομάδες που περιμένουν να τις ανακαλύψεις!
Ταξίδεψε! Πύργο, Αίγιο, Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Καλάβρυτα! Από Βραχνέικα μέχρι Ψαθόπυργο!
Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν γύρισες απλά σελίδα στην ζωή σου, αλλά άλλαξες βιβλίο!
Γι’αυτό πάρε τα πιο χαρούμενα χρώματα και τις πιο όμορφες λέξεις και γέμισέ το με αλησμόνητες εμπειρίες!
Σύνταξη: