Το @Up καλωσορίζει τους πρωτοετείς του 2016

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των νέων εγγραφών στο Πανεπιστήμιο, καθώς και ο μήνας της μεγάλης μετάβασης από την μαθητική στη φοιτητική ζωή για όλους τους πρωτοετείς που κατακλύζουν την πανεπιστημιούπολη Πατρών. Είναι τόσο πολλές οι νέες πληροφορίες που έχει να αφομοιώσει κανείς! Η συντακτική ομάδα του περιοδικού του Πανεπιστημίου (@Up) έχει ετοιμάσει έναν οδηγό «επιβίωσης», με σκοπό να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε όσο γίνεται καλύτερα μέσα σε αυτό που λέγεται Πανεπιστήμιο Πατρών. Ζητήσαμε από φοιτητικές ομάδες, αλλά και μονάδες του Πανεπιστημίου, να παρουσιαστούν και να σας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες. Καλέσαμε συντάκτες του περιοδικού που είναι φοιτητές μεγαλύτερων ετών να σας καλωσορίσουν με συμβουλές και ιδέες, για να κάνουν πιο εύκολη τη νέα αρχή. Σκοπός μας είναι οι πρωτοετείς φοιτητές να νιώσετε από την πρώτη μέρα ενεργά μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου μας και να εκμεταλλευτείτε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις ευκαιρίες που σας προσφέρει το Πανεπιστήμιο Πατρών και η περιοχή μας. 

Ξεφυλλίστε το τεύχος του @UP που γράφτηκε για σας και κρατήστε το σαν οδηγό στα πρώτα σας βήματα. Εκμεταλλευτείτε τις εβδομάδες του Σεπτεμβρίου από την εγγραφή σας μέχρι το πρώτο μάθημα, για να γνωρίσετε το Πανεπιστήμιό σας και την πόλη. Μερικές ιδέες: ελάτε σε επαφή με τις φοιτητικές, αθλητικές, πολιτιστικές ομάδες που παρουσιάζονται στο τεύχος. Περιδιαβείτε την πανεπιστημιούπολη και μετρήστε τα αγάλματα τις υπαίθριας γλυπτοθήκης. Επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη και αναζητήστε στα ράφια βιβλία της σχολής σας. Επισκεφθείτε το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας και ρωτήστε για το πρόγραμμα εθελοντισμού που έχει. Κάντε μια βόλτα από το γυμναστήριο και μάθετε για τα νέα προγράμματα και τις υποδομές του. Περάστε από τα αμφιθέατρα της σχολής σας που αυτή την εποχή είναι άδεια ή φιλοξενούν τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Ακούστε τις εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού του Πανεπιστημίου Πατρών UP FM. Κάντε μια βόλτα από τα φοιτητικά στέκια της Πάτρας και του Αγρινίου. Γράψτε μας για την εμπειρία σας αυτή (δείτε το διαγωνισμό του @UP για την «πρώτη ματιά»). Μάθετε ιδιαίτερα για τις ευκαιρίες εγγραφής στα προγράμματα εθελοντών που είναι ενεργά στο Μουσείο και στο Γυμναστήριο, ή για την εθελοντική ομάδα του πράσινου Πανεπιστήμιου (green.upatras.gr).

Να σημειώσουμε ότι το τεύχος αυτό του @UP τυπώθηκε σε 3.000 αντίτυπα για να φτάσει σε όλους τους πρωτοετείς. Το πρόσθετο κόστος καλύφθηκε μέσω χορηγίας του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου μας προς τις φοιτητικές ομάδες που προβάλλονται στο τεύχος.