Γνωρίζοντας το Πανεπιστήμιο Πατρών

>>«Φτιάξε έναν όμορφο χώρο που θα σε εμπνέει για να στεγάσεις τα όνειρά σου και ξεκίνα από εκεί τη νέα σου ζωή»

Καλωσόρισες στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήρθε η στιγμή, μετά από έναν κουραστικό και απαιτητικό χρόνο που σίγουρα θα είχες, να ανακαλύψεις γιατί τα φοιτητικά χρόνια θα είναι τα πιο όμορφα της ζωής σου. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αρχικά θα πρέπει να κάνεις την ηλεκτρονική εγγραφή σου. Στο site της κάθε σχολής θα βρεις τις ανακοινώσεις και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Μην αφήσεις ανεκμετάλλευτο όμως το Σεπτέμβρη. Εκτός από την εύρεση σπιτιού που θα σε απασχολήσει, είναι η ιδανικότερη στιγμή για μια πρώτη βόλτα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι η περίοδος της εξεταστικής, οπότε θα επικρατεί μία ασυνήθιστη ηρεμία. Τα βασικά σημεία που θα πρέπει να ξέρεις είναι η σχολή σου, η Κεντρική Βιβλιοθήκη και η Φοιτητική Εστία. Την Κεντρική Βιβλιοθήκη θα χρειαστεί να τη γνωρίσεις καλά ιδιαίτερα την περίοδο της εξεταστικής. Εκτός από την ποικιλία βιβλίων που μπορείς να δανειστείς συμπληρώνοντας απλά μία αίτηση και βγάζοντας μία κάρτα, θα χάσεις την αίσθηση του χρόνου στους τρεις ορόφους των αναγνωστηρίων της.

Όσον αφορά τη Φοιτητική Εστία, θα χρειαστείς πολλή υπομονή. Εκεί βρίσκεται το εστιατόριο του Πανεπιστημίου και ειδικά ο Οκτώβριος είναι ο μήνας με τους περισσότερους φοιτητές, οπότε η ουρά είναι μεγάλη. Το φαγητό όμως θα σε ανταμείψει. Σαλάτα, δύο κυρίως πιάτα για να διαλέξεις και φρούτο ή γλυκό. Το πρωινό είναι δωρεάν για όλους. Για το μεσημεριανό και το βραδινό όμως χρειάζεται η έκδοση της ειδικής κάρτας σίτισης ή η αγορά κουπονιών του 1 € ανά γεύμα. Στην Φοιτητική Εστία θα απευθυνθείς και για στέγαση αν πληροίς τα κριτήρια και σε ενδιαφέρει. 

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο βρίσκεται λίγο παραπάνω από την Πρυτανεία και εκτός από τα απαραίτητα όργανα έχει και αρκετά ομαδικά προγράμματα. Προϋπόθεση η κάρτα γυμναστηρίου. Για όλες τις επιπλέον πληροφορίες που θα σου χρειαστούν μπορείς να απευθυνθείς στο γραφείο πληροφόρησης που βρίσκεται στην είσοδο της Πρυτανείας. 

Πέρα από όλα αυτά τα διαδικαστικά που σιγά σιγά θα μάθεις, η δική μας συμβουλή είναι να μάθεις να ζεις. Είναι η ευκαιρία σου να βγεις, να διασκεδάσεις, να μείνεις μόνος σου, αλλά μην ξεχάσεις τη σχολή σου, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το μετανιώσεις αργότερα. Προσπάθησε να παρακολουθείς τα μαθήματα: άλλωστε εκεί, μέσα στα αμφιθέατρα, θα γνωρίσεις τους νέους σου συναδέλφους, τις νέες σου παρέες, τα άτομα με τα οποία έχεις περισσότερα κοινά από όσα φαντάζεσαι. Και μην μπεις στον πειρασμό να αφήσεις καμία εξεταστική να πάει χαμένη. Ξέχασε όμως το διάβασμα του Λυκείου, εδώ τελειώνουν οι «παπαγαλίες» και χρειάζεσαι συνδυαστικό διάβασμα, δε φτάνει μόνο το βιβλίο. Εκεί οι σημειώσεις σου θα φανούν σωτήριες. 

Η Πάτρα είναι μία πανέμορφη πόλη που σε περιμένει να την ανακαλύψεις και να την αγαπήσεις. Έχει πολύ όμορφες επιλογές για καφέ, διασκέδαση, ψώνια, αναγνωστήρια και πολλά άλλα.

 Φτιάξε έναν όμορφο χώρο που θα σε εμπνέει για να στεγάσεις τα όνειρά σου και ξεκίνα από εκεί τη νέα σου ζωή. Η συντακτική ομάδα του επίσημου περιοδικού του Πανεπιστημίου Πατρών σου εύχεται καλή αρχή στο νέο σου ξεκίνημα και να έχεις τα πιο όμορφα φοιτητικά χρόνια!