Το 6ο Micro μ Festival πρώτη φορά στην Πάτρα

Το Σάββατο 01/10/2016 διοργανώθηκε πρώτη φορά στην πόλη μας το Micro μ Festival. Πρόκειται για ένα ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, το οποίο γιόρτασε φέτος τα έκτα γενέθλιά του.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα, Βέροια, Ξάνθη, Ηράκλειο, Πάτρα, Παρίσι και Νέα Υόρκη ένωσαν τις δυνάμεις τους στη ζωντανή, ταυτόχρονη αναμετάδοση των αποτελεσμάτων, μιας και ο μοναδικός κριτής των ταινιών ήταν το κοινό. Αυτό αποτέλεσε και το μαγικό της υπόθεσης: όλοι οι λάτρεις του Κινηματογράφου έγιναν ένα στην προσπάθεια ανάδειξης του μεγάλου νικητή.
Το Micro μ Festival είναι μια γιορτή που στήνεται κάθε χρόνο σε όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Στόχος; Η ανάδειξη του υψηλού επιπέδου της ταινίας μικρού μήκους.
Έτσι κι έγινε… Στο φεστιβάλ προβλήθηκαν δεκαπέντε ξεχωριστές ταινίες. Η καθεμία έθιγε και ένα μοναδικό θέμα: κοινωνικό, δραματικό, αισθηματικό, ενώ δεν έλειπε και το κωμικό στοιχείο σε ορισμένες από αυτές, με αποτέλεσμα το κοινό να ταυτιστεί με κάποιον ήρωα, να 
μάθει και να προβληματιστεί αντιστοίχως.
Με αφορμή το φεστιβάλ, ο διοργανωτής της Πάτρας, Αντώνης Κορκόντζηλας μίλησε στο @UP:
Ποια ήταν η γεύση που σου άφησε το 6ο Micro μ Festival;
Το Micro μ Festival μπορώ να ομολογήσω ότι μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Από την μια πλευρά, χαρά για την αρτιότητα της οργάνωσης αλλά και από την άλλη πλευρά εύστοχους προβληματισμούς για το μέλλον. Κάποια πράγματα θα θέλαμε να είχαν γίνει λίγο διαφορετικά, αλλά για μια διοργάνωση που έγινε για πρώτη φορά στην πόλη της Πάτρας και, πιο συγκεκριμένα για μια διοργάνωση που αφορά την τέχνη του Κινηματογράφου, κάτι που η πόλη δε διαθέτει εδώ και χρόνια, μπορώ να ομολογήσω ότι είχε μεγάλη απήχηση.
Περιμένατε την απήχηση που είχε;
Όσον αφορά την κίνηση των εισιτηρίων θεωρώ ότι ήταν άκρως επιτυχημένη. Ουσιαστικά, ήμασταν sold out εκείνη τη βραδιά. Ελπίζουμε του χρόνου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να είμαστε σε μεγαλύτερη αίθουσα, ώστε να μπορούμε να φιλοξενήσουμε και περισσότερο κόσμο.
Να περιμένουμε το 7ο Micro μ Festival; Μια ευχή που θα κάνατε;
Ασφαλώς και να περιμένετε το 7ο Micro μ Festival. Ήδη ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό της νέας διοργάνωσης σε επίπεδο τοπικό (δηλαδή αυτό της Πάτρας) για να προσφέρουμε σε ένα χρόνο από τώρα μια πιο άρτια διοργάνωση. Ήδη έχουμε πάρει τις αξιολογήσεις των θεατών μας (καθώς υπήρχε ερωτηματολόγιο για όλους) και με βάση τις αναφορές τους θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε μια ακόμη καλύτερη κινηματογραφική εμπειρία. Όσον αφορά την ευχή, ελπίζω να «ξεπηδήσουν» και άλλες τέτοιου είδους διοργανώσεις στην πόλη της Πάτρας και, ποιος ξέρει, ίσως και να συνεργαστούμε όλοι μαζί, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες αναδεικνύεται ο πολιτισμός και οι πολιτιστικές δράσεις στην πόλη.