Αθλητικής δράσης…συνέχεια στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο

>>Στιγμιότυπο από αγώνα βόλεϊ της Πανεπιστημιάδας που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο κλειστό γυμναστήριο. Πηγή: gym.upatras.gr

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκαν οι αθλητικές δραστηριότητες στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Οκτώβριο. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Αθλητισμού και τους καθηγητές φυσικής αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, έχουν ολοκληρώσει για ακόμα μία φορά από νωρίς το σχεδιασμό της φετινής αθλητικής χρονιάς με οργάνωση προπονήσεων, διατμηματικών αγώνων, φιλικών αναμετρήσεων αλλά και συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις στην Πάτρα και Πανελλήνια. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του Οκτωβρίου έχουν ξεκινήσει προγράμματα εκγύμνασης ενηλίκων στο τένις, στο Aqua Aerobic και στο Pilates Aerobic αλλά και οι προπονήσεις των φοιτητικών ομάδων στο βόλεϊ, στο μπάσκετ, στην κολύμβηση, στο στίβο και στους χορούς. Την πλούσια αθλητική δράση συμπληρώνουν η καθημερινή λειτουργία του κολυμβητηρίου του γυμναστηρίου καθώς και η αίθουσα με βάρη, οι διάδρομοι, τα ποδήλατα, τα γήπεδα τένις, αλλά και ο δανεισμός αθλητικού υλικού που είναι διαθέσιμο για όλους τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και τους ενήλικες καθημερινά από τις 09:00 έως τις 21:45. Επίσης, για τους μικρούς μας φίλους πραγματοποιούνται προπονήσεις στις αθλητικές ακαδημίες παιδιών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου με πλούσιο πρόγραμμα φιλικών αγώνων και προπονήσεων στα αθλήματα της αντισφαίρισης, του ποδοσφαίρου, της πετοσφαίρισης και του στίβου. 

Την “σκυτάλη” παίρνει ο Νοέμβριος

Μπαίνοντας για τα καλά στη φετινή αθλητική σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη η οργάνωση για το φοιτητικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5x5 που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 30 Νοεμβρίου 2016 στο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα που διαθέτει το γυμναστήριο. Τον ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί και φοιτητικό πρωτάθλημα μπάσκετ 3 on 3, χωρίς ωστόσο να έχουν οριστεί ακόμα ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδιάζεται Αθλητική Επιστημονική Ημερίδα, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου με ελεύθερη είσοδο και θέμα ‘Άσκηση και διατροφή: Ενεργός τρόπος ζωής’. Περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερίδα θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

Προς ενημέρωση του κοινού

 Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των φοιτητών και φοιτητριών η δωρεάν έκδοση κάρτας Γυμναστηρίου από τη Γραμματεία του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου καθημερινά 09:00-13:00. Για το Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών και τους "Φίλους" του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου η κάρτα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου εκδίδεται με τον ίδιο τρόπο, έναντι συμβολικού εφάπαξ ποσού.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε και από τον ιστότοπο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου gym.upatras.gr