Με βιβλίο μαζί ... σε μια παραλία!

Η άνοιξη βρίσκεται ήδη στο αποκορύφωμά της και σιγά- σιγά ετοιμάζεται να δώσει τη σκυτάλη στην επόμενη εποχή του χρόνου. Μία εποχή που χαρακτηρίζεται για όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών από ουσιαστικά όπως το «διάβασμα» και οι «εξετάσεις», αλλά και η «χαλάρωση», η «δροσιά» και το «κολύμπι».

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το καλοκαίρι και το διάβασμα είναι δύο έννοιες αταίριαστες μεταξύ τους. Παρ' όλα αυτά, αν είναι κανείς φοιτητής στην Πάτρα, έχει το προνόμιο να μπορεί να συνδυάσει πολλές επιλογές με τον καλύτερο τρόπο. Εξάλλου, είναι ιδανικό να μπορεί κάποιος φοιτητής να διαβάσει και να απολαύσει τη δροσιά κάποια παραλίας, πόσο μάλλον όταν αυτή βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Ας εξερευνήσουμε όμως ορισμένα τέτοια προνόμια που μπορούν να απολαύσουν οι Πατρινοί φοιτητές.

Η περιοχή από το Θεατράκι (γνωστή και ως mare- mare) έως και την Πλάζ: Πρόκειται για την πλέον εύκολα προσβάσιμη περιοχή για όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, όχι μόνο με τα αστικά μέσα μεταφορά αλλά και περπατώντας.

Η περιοχή του Καστελλόκαμπου: Ιδανική για τους φοιτητές που βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη αλλά και για τους φοιτητές του κέντρου, χρησιμοποιώντας ως ΜΜΜ το τραίνο. Η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει παραλίες και καφετέριες ιδανικές είτε για στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής είτε για πνευματική εξάσκηση.

Η περιοχή του Ρίου (γνωστή και ως Δημορρηγόπουλου): Σε όλο το μήκος της ακτογραμμής είναι μια εξαιρετική λύση για όσους χρειάζονται ένα λόγο να διαβάσουν παρέα με το δροσερό αεράκι του καλοκαιριού.

Η περιοχή του Αγίου Βασιλείου: Πρόκειται για μια περιοχή ίσως με περισσότερο κόσμο και είναι λιγότερο κατάλληλη για διάβασμα. Παρ' όλα αυτά, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», και η συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για μία εναλλακτική που είναι εύκολα προσβάσιμη.

Φυσικά οι φοιτητές που διαθέτουν μεταφορικό μέσο έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν ακόμα πιο κατάλληλες και ομορφότερες περιοχές όπως είναι το Δρέπανο, η Ροδινή, ο Ψαθόπυργος, τα Σελλιανίτικα, αλλά και η Κάτω Αχαία και ο Αλισσός. Το μόνο σίγουρο σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι ότι το διάβασμα δεν είναι το εμπόδιο στο καλοκαίρι, αλλά ο λόγος.