Αθλητική επικαιρότητα

Και να που φτάσαμε στο τέλος της φετινής ακαδημαϊκής και αθλητικής χρονιάς. Μια χρονιά που μας επεφύλασσε πολλές δυσκολίες, αλλά και όμορφες στιγμές, με πολλές αθλητικές δράσεις και μεγάλη συμμετοχή. Άλλωστε, ως γνωστόν, ο αθλητισμός ανθίζει σε περιόδους κρίσης. Ας δούμε τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων, τους φετινούς πρωταθλητές και άλλες ειδήσεις.

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων νέα πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου για το 2017

Τ ην Τετάρτη 7 Ιουνίου στο πλαίσιο της ημέρας αθλητισμού διεξήχθη ο πολυαναμενόμενος τελικός Ποδοσφαίρου. Αναμετρήθηκαν οι ομάδες της Ιατρικής, πρωταθλήτριας του 2016, και της φιλόδοξης ομάδας της Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα του Γυμναστηρίου (7:00 μ.μ.). Μετά από σκληρό αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μεγάλη πρωταθλήτρια για το 2017 αναδείχθηκε η ομάδα της Διοίκησης Επιχειρήσεων με 1-0.
Στιγμιότυπο από τον τελικό ποδοσφαίρου 2017

Μπάσκετ: επιτέλους πρωτάθλημα στη Φαρμακευτική

Τ ην περυσινή χρονιά η Φαρμακευτική έχασε 76-71 από το Οικονομικό στον τελικό του 2016. Φέτος ήταν αποφασισμένη να πάρει επιτέλους το πρωτάθλημα. Και τα κατάφερε. Το σκορ δείχνει την αποφασιστικότητα της ομάδας. Νίκησε 72-57 στον τελικό την ομάδα των Μηχανικών ΗΥ και Πληροφορικής. Μετά το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της προκριματικής φάσης, ο τελικός αποδείχθηκε αγώνας για ένα ρόλο. Μάλιστα είχαν ένα παραπάνω κίνητρο, αφού έπαιξαν και για τον αδικοχαμένο φοιτητή της Σχολής Υγείας Νίκου Καραπάνου (ο αγώνας έγινε προς τιμήν του).

12η Ημέρα Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πατρών – Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Τα εσωτερικά διατμηματικά φοιτητικά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν και φέτος στην 12η μέρα Αθλητισμού που διοργάνωσε με επιτυχία το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των φοιτητών, μεγάλη και η προσέλευση του κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των αθλητών και να δώσει το ζεστό του χειροκρότημα.
Ομαδικά αθλήματα: Τελικοί στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Στο βόλεϊ το φετινό πρωτάθλημα υπήρξε αρκετά καινοτόμο, καθώς διεξήχθη με μικτά σχήματα φοιτητών, φοιτητριών, προκειμένου να αναδειχθούν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην τελική φάση. Ο Μικρός και ο Μεγάλος Τελικός πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 7 Ιουνίου (3:30 μμ και 5:00 μ.μ. αντίστοιχα) στο κλειστό γήπεδο του Π.Γ.
Αγώνες Στίβου. Μετά το βόλεϊ τη σκυτάλη πήρε ο Στίβος με αγώνες δρόμου 100μ., 400μ., 1500μ. 3.000μ. στο γήπεδο Στίβου του Π.Γ. (6:00 μ.μ.). Σε αυτούς συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη ΔΕΠ, εργαζόμενοι και φίλοι.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης επίδειξη παραδοσιακών χορών από την Φοιτητική Ομάδα Χορού του Π.Γ. στο κλειστό γήπε-δο, ενώ μετά το πέρας των αγώνων ακολούθησε απονομή μεταλλίων στους νικητές. Τις απονομές πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και αναπληρωτής καθηγητής κ. Δημήτριος Κουζούδης, το μέλος της Επιτροπής και επίκουρη καθηγήτρια κ. Σοφία Δασκαλάκη, ο Συντονιστής του Π.Γ. κ. Άρης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του τμήματος Φαρμακευτικής και καθηγητής κ. Γεώργιος Σπυρούλιας, ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και καθηγητής κ. Ι ωάννης Γαροφαλάκης, η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Μαθηματικών κ. Βιολέττα Πιπερίγκου καθώς και τα υπόλοιπα μέλη Ε.Ε.Π Φυσικής Αγωγής του Π.Γ.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε, επίσης, επίδειξη παραδοσιακών χορών από την Φοιτητική Ομάδα Χορού του Π. Γ. στο κλειστό γήπε-δο, ενώ μετά το πέρας των αγώνων ακολούθησε απονομή μεταλλίων στους νικητές. Τις απονομές πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και αναπληρωτής καθηγητής κ. Δημήτριος Κουζούδης, το μέλος της Επιτροπής και επίκουρη καθηγήτρια κα Σοφία Δασκαλάκη, ο Συντονιστής του Π. Γ. κ. Άρης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του τμήματος Φαρμακευτικής και καθηγητής κ. Γεώργιος Σπυρούλιας, ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής και καθηγητής κ. Ιωάννης Γαροφαλάκης, η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Μαθηματικών κα Βιολέττα Πιπερίγκου, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη Ε.Ε.Π Φυσικής Αγωγής του Π. Γ.

8η Ποδηλατική Βόλτα Πανεπιστημίου Πατρών
Την Κυριακή, 28 Μαΐου 2017, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο οργάνωσε για άλλη μια χρονιά την καθιερωμένη Ποδηλατική Βόλτα με τίτλο «Πάμε με Ποδήλατο», με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών. Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, που συνοδεύτηκαν από ανθρώπους του Πανεπιστημίου για την ασφαλή πορεία τους. Η εκκίνηση δόθηκε στις 12.00 το μεσημέρι μπροστά από το κτήριο της Πρυτανείας ενώ ο τερματισμός έγινε στην πλατεία Γεωργίου, όπου περίμεναν τους συμμετέχοντες αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Η ποδηλατική βόλτα υποστηρίχθηκε από το Δήμο Πατρέων—Εθελοντική ομάδα «Ε», τον Ερυθρό Σταυρό, την Τροχαία Πατρών, τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών και την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος εγγραφής στο αθλητικό camp 2017 για παιδιά που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

Την σχετική ανακοίνωση μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου http://gym.upatras.gr/