4 χρόνια @UP

Το τεύχος αυτό είναι το 40ό του περιοδικού μας που συμπληρώνει 4 χρόνια κυκλοφορίας. Το τεύχος είναι ιστορικό, αφού με αυτό το @UP γίνεται η μακροβιότερη έκδοση στην ιστορία του Πανεπιστημίου μας. Η προηγούμενη έκδοση ήταν η “Πανεπιστημιακή Ενημέρωση”, που κυκλοφόρησε 39 τεύχη την περίοδο 2000-2005.
Το @UP έχει μοναδικά χαρακτηριστικά ανάμεσα στις εκδόσεις των Ελληνικών πανεπιστημίων: συντάσσεται από ομάδα εθελοντών, κυρίως φοιτητών, και διατηρεί τη φωνή του με συνέπεια για όλο αυτό το διάστημα, δίνοντας ένα βήμα σε νέους να διατυπώσουν απόψεις και σχόλια, αλλά και να ενημερώσουν. Όλα αυτά τα χρόνια κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον της κοινότητάς μας στην Πάτρα και το Αγρίνιο, όπως φαίνεται από τα στατιστικά donwloads της ηλεκτρονικής έκδοσής μας.
Το @UP, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2014, μαζί με το αδελφό @UPFM αλλά και τη νέα προσπάθεια του UPwebTV (https://uptv.upatras.gr/), καθώς και το Δελτίο Τύπου της Πρυτανείας, που κυκλοφορεί ανελλιπώς κάθε βδομάδα από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, συνθέτουν μια ζωντανή παρουσία του Πανεπιστημίου μας στα μέσα ενημέρωσης.
Στο @UP έχουν καθιερωθεί στήλες και σειρές άρθρων με μεγάλη αναγνωσιμότητα, όπως η στήλη “Οι απόφοιτοί μας γράφουν”, η οποία δίνει την ευκαιρία σε απόφοιτους να μιλήσουν για τα επιτεύγματα και την πορεία τους μετά το πτυχίο. Επίσης, η τακτική παρουσίαση των Τμημάτων του Πανεπιστημίου έχει ως τώρα δώσει την ευκαιρία σε προέδρους τμημάτων να μιλήσουν για την πορεία και τους στόχους του Τμήματός τους. Ακόμη, μόνιμες στήλες είναι το “Σαν σήμερα”, “Ο Μήνας στο Πανεπιστήμιο”, “Μικρές Ειδήσεις”, Η μουσική στήλη, η στήλη του Βιβλίου “Ο Λαθραναγνώστης” και άλλες.
Πιστεύουμε ότι εγγύηση για την μακροημέρευση του @UP αποτελεί η ενθουσιώδης ομάδα των συντακτών και των συνεργατών του, που συνεχώς ανανεώνεται. Σ' αυτούς χρωστάει το περιοδικό τον πλούτο της ύλης του, ενώ το κόστος της εκτύπωσης καλύπτεται από το Πανεπιστήμιο.