Οι απόφοιτοί μας γράφουν

Ο Γιάννης Σκίτσας για το BeYourKid, μία καινοτομία για την προστασία των μικρών παιδιών στο YouTube
Ο Γιάννης Σκίτσας, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (ΜΔΕ), μάς μίλησε για το BeYourKid, μία καινοτομία που προστατεύει τα μικρά παιδιά που παρακολουθούν video στο YouTube.
Τί είναι το BeYourKid; Πώς εμπνεύστηκες την ιδέα;
Το BeYourKid είναι μία νέα, καινοτόμα ελληνική πρόταση, η οποία προστατεύει τα μικρά παιδιά που παρακολουθούν YouTube video σε κινητές συσκευές, την ώρα που το YouTube Kids κατακλύζεται συνεχώς από περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά.
Έχουμε μία μικρή κορούλα, η οποία πολύ γρήγορα έμαθε να χρησιμοποιεί το YouTube από το κινητό μας – και με λύπη διαπιστώσαμε πόσο εύκολα κατέληγε να δέχεται προτάσεις από αυτόματους αλγόριθμους που ήταν τελείως εσφαλμένες για την ηλικία και τη γλώσσα της.
Κάθε προσπάθειά μας να τις αποκλείσουμε κατέληγαν στο κενό, καθώς συνεχώς ξεπηδούσαν νέα video, ακόμη χειρότερα από τα προηγούμενα. Τότε πήραμε την απόφαση να αναλάβουμε δράση, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία μας σε web technologies και mobile apps.
Πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας γονιός το BeYourKid;
Οι γονείς εγκαθιστούν το BeYourKid app στη φορητή συσκευή των παιδιών τους και αμέσως έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένες και ελεγμένες συλλογές YouTube video, ώστε να μην παρασυρθούν τα παιδιά σε «σκοτεινά» σημεία του YouTube Kids.
Το BeYourKid προσφέρει μία επιπλέον καινοτομία, αναγνωρίζοντας ότι ο κάθε γονιός ξεχωριστά έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το τι είναι κατάλληλο για τα παιδιά του.
Το BeYourKid προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε γονιό να διαμορφώσει μία προσωπική λίστα από YouTube videos για το παιδί του. Το BeYourKid προβάλλει αυτά και μόνο, ώστε να μην εκτεθεί το παιδί σε κάτι που δε συμφωνεί ο γονιός.
Σε ποια φάση βρίσκεται το BeYourKid;
Το BeYourKid διατίθεται ήδη για πλατφόρμες Google Android (Play store) και Apple iOS (App Store) από τις αρχές Δεκέμβρη 2017.
Πού μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για το BeYourKid;
Επισκεφθείτε το BeYourKid στο Facebook: https://www.facebook.com/beyourkid και στο WWW: https://www.beyourkid.com/ και https://app.beyourkid.com.
Ποια είναι η ομάδα του BeYourKid;
Οι συντελεστές του BeYourKid είναι οι Γιάννης Σκίτσας, Φωτεινή Φωτοπούλου, Νίκος Τσιρώνης, Όλγα Καραμήτρου και Αρτέμιος Βογιατζής. Όλοι είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών!
Ποιο είναι το σημαντικότερο εφόδιο που θεωρείς ότι αποκόμισες από το Πανεπιστήμιο Πατρών; Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Από το Πανεπιστήμιο πήραμε τα βασικά εφόδια για να μάθουμε να ψάχνουμε κάτι σε βάθος και να τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα. Μάθαμε να συνεργαζόμαστε και κάναμε γνωριμίες που μας βοήθησαν στη μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία. Και φυσικά μας έδωσε τη δυνατότητα να φτιάξουμε την ομάδα του BeYourKid!
Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το ίδιο πάθος σε υπάρχουσες αλλά και νέες ιδέες που θα λύνουν προβλήματα και θα βελτιώνουν την καθημερινότητά μας με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Κατ’ επέκταση, που θα αφήνουν όλα εκείνα τα στοιχεία για τους νέους μηχανικούς και επιστήμονες, ώστε να τους κινητοποιούν να πράττουν το ίδιο.

[Αρτέμιος Βογιατζής, ερευνητής ΙΝ.ΒΙ.Σ.]