Δελτίο Τύπου Πρυτανείας 20 / 2018-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 20 / 2018-2019

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Υλοποιώντας την πολιτική υγείας και ασφάλειας στο χώρο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας παρακαλούμε να τηρήσετε τις οδηγίες που αφορούν στην απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους της πανεπιστημιακής κοινότητας. Για το σκοπό αυτό, έχουν ενημερωθεί εγγράφως και όλοι οι υπεύθυνοι των δημόσιων χώρων που βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου Πατρών (εστιατόρια, κυλικεία, τράπεζα, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο κλπ.)

ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ
• 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η εφημερίδα «Πατρίς» διοργανώνει το «1o Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου» στην Αρχαία Ολυμπία και φιλοδοξεί να αποτελέσει διοργάνωση – θεσμό αλλά και σημείο συνάντησης εκπροσώπων του επιχειρηματικού, επιστημονικού και πολιτικού κόσμου. Στόχος του συνεδρίου είναι η έγκαιρη πληροφόρηση στα νέα δεδομένα και στις προοπτικές της Πελοποννήσου, επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων από τους εμπλεκομένους στους κατωτέρω κλάδους της οικονομίας: Οικονομία- επιχειρηματικότητα-καινοτομία, Αγροτική ανάπτυξη – τρόφιμα – εξαγωγές, Υποδομές – τουρισμός – αθλητισμός.
Το συνέδριο, το οποίο διεξάγεται και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, θα πραγματοποιηθεί από 15-17 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

• 25ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ 2019»
Το 25ο Φοιτητικό Συνέδριο με τίτλο: «Επισκευές και Ενισχύσεις Κατασκευών 2019», θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ανωτέρω συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του προπτυχιακού μαθήματος Ε’  Έτους Σπουδών «Ενισχύσεις και Επισκευές Κατασκευών από Οπλισμένο Σκυρόδεμα» καθώς και του μεταπτυχιακού μαθήματος «Ανασχεδιασμός Υφισταμένων Κατασκευών» που διδάσκονται στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών από τον Ομότιμο Καθηγητή Σ.Η. Δρίτσο. Πέραν από τις φοιτητικές παρουσιάσεις θα υπάρξουν και προσκεκλημένες ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, ενώ όλες οι εργασίες του Συνεδρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα: www.episkeves.civil.upatras.gr, στην οποία μπορεί να αναζητηθεί και άλλο υλικό σχετικό με τις επισκευές, καθώς και οι εργασίες των παλαιότερων Συνεδρίων.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ
Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο των ενεργειών εξωστρέφειας που υλοποιεί, παραβρέθηκε στην επιχειρηματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019 στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου TRACES που επικεντρώνεται στις πολιτιστικές και δημιουργικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις περιοχές της Aπουλίας και της Δυτικής Ελλάδας. Το έργο έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο http://www.e-a.gr/axaia/articles/article.jsp?context=103&categoryid=4198...

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤ
• Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και η AIΕSEC Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασαν στο ΜΕΤ, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, την εκπαιδευτική δράση με θέμα το Σύμπαν «Η περιπέτεια του αστροναύτη» που ανέπτυξαν εθελοντές φοιτητές από την Ινδία στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης για την Α΄ & Β΄ τάξη Δημοτικού.
Την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί στο ΜΕT Συνάντηση Γνωριμίας της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα ρομπότ της Λέσχης για το τρέχον έτος, καθώς και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι. Αναλυτικές πληροφορίες: εδώ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
• 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, παρουσιάζοντας εργασίες των φοιτητών Erasmus για την επίδραση των ελληνικών σε άλλες γλώσσες. Περισσότερα: εδώ

• UP FM ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πανεπιστημίου Πατρών «UP FM» γιόρτασε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, με ένα πλούσιο, ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα. Από τις 10.00 το πρωί μαθητές της Πάτρας κάθισαν πίσω από τα μικρόφωνα του UP FM, αποδεικνύοντας ότι το μαθητικό ραδιόφωνο είναι πιο ζωντανό από ποτέ. Στις 12.00 φιλοξένησε στο στούντιο και στις τηλεφωνικές γραμμές του, ανθρώπους του ραδιοφώνου από την Πάτρα και την Αθήνα. Το εορταστικό πρόγραμμα κορυφώθηκε στις 18.00 το απόγευμα με μία εκπομπή από το κέντρο της Πάτρας. Περισσότερα: https://www.facebook.com/upfmpatra/?fref=pb&hc_location=profile_browser

• 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Το ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» συμμετέχει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί!
Γίνε εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών.
Μπορεί εσύ να είσαι ο μοναδικός συμβατός δότης και μοναδική ελπίδα
για ένα παιδί που πάσχει από λευχαιμία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΚΕΔΜΟΜ – «Χάρισε Ζωή» μπορείτε να αντλήσετε στους παρακάτω συνδέσμους: http://www.xarisezoi.gr/,
https://www.facebook.com/cbmdpatras/?fref=pb&hc_location=profile_browser

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΝΑΓΚΗΣ / ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ
Σας υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα για ώρες ανάγκης στην κοινότητά μας:
11771, τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, την οποία μπορείτε να καλείτε επί 24/ώρου βάσεως, από οποιοδήποτε κινητό ή σταθερό τηλέφωνο. Η τηλεφωνική αυτή γραμμή συνδέεται απ’ ευθείας με τους φύλακες του Πανεπιστημίου, για άμεση παροχή βοήθειας.
• Οι βλάβες μπορούν να ανακοινώνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον αριθμό τηλεφώνου 2610 996666 και κατά τις μη εργάσιμες ημέρες στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων (τηλέφωνο: 6978188888),επιφυλακής υδραυλικού (τηλέφ.: 6978188886) ή στο τηλέφ.: 2610 996666 (το οποίο θα εκτρέπεται στην ομάδα επιφυλακής εγκαταστάσεων).
• Οι αριθμοί κλήσης των φυλάκων είναι 6978188881 και 6978188882.
• Για ό,τι αφορά βλάβες στο Αγρίνιο θα πρέπει να ενημερώνετε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες τον κ. Κ. Καρρά, στο τηλ. 26410 74127 (kokarras@upatras.gr).

Πάτρα, 15 Φεβρουαρίου 2019
Από την Πρυτανεία - Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
και Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Πατρών

Επισυναπτόμενα: 
Υπεύθυνος: 
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων