12 Μαΐου μην ανταλλάσσεις μηνύματα, αντάλλαξε ένα βιβλίο

Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
12/05/2019 - 13:00

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση-δράση με θέμα «Μουσεία: Κόμβοι Πολιτισμού» οργανώνεται την Κυριακή 12 Μαΐου, το απόγευμα, στο χώρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019, σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Hεκδήλωση-δράση υλοποιείται ως τελική εκδήλωση των Πολιτιστικών Δικτύων «Δίνοντας ζωή στο βιβλίο» και «Οι Επιστήμες μέσα από το Θέατρο» με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.

Στόχοι της εκδήλωσης-δράσης είναι η υπογράμμιση του ρόλου των Μουσείων ως κέντρων πολιτισμού για τη διαμόρφωση της νέας παράδοσης, το άνοιγμα του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας σε νέα είδη κοινού, η ανακύκλωση βιβλίου και παράλληλα η δυνατότητα παρακολούθησης δράσεων σχετικών με την προβολή των Επιστημών μέσα από το Θέατρο.

Ποιά είναι η διαδικασία;

1ο στάδιο – Συλλογή βιβλίων:

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολίτες μπορούν να φέρουν τα βιβλία τους στο χώρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας από τις 06/05/2019- 10/05/2019 από τις 9:00 έως 15:00 ή στις 12/05/2019 από τις 16:30 έως 18:00.

Κάθε βιβλίο πρέπει να συνοδεύεται από μια σύντομη περιγραφή έως 30 λέξεις (κείμενο, ποίημα, αίνιγμα κτλ.), η οποία μπορεί να αφορά συναισθήματα και σκέψεις που γέννησε το βιβλίο στον αναγνώστη.Για κάθε βιβλίο που προσφέρει κάποιος θα λαμβάνει ένα καρτελάκι που θα πιστοποιεί την προσφορά του και θα μπορεί να το εξαργυρώσει την ημέρα της τελικής εκδήλωσης.

2ο στάδιο - Τελική εκδήλωση για τη Διεθνή Μέρα Μουσείων:

Τα βιβλία θα έχουν τυλιχτεί και με μοναδικό στοιχείο τη σύντομη περιγραφή από τους κατόχους τους, θα εκτίθενται σε πάγκους στο χώρο του μουσείου ανά ηλικιακή ομάδα. Η τελική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από 18:30-21:00 την ίδια μέρα.Το πρόγραμμα της εκδήλωσης-δράσης θα περιλαμβάνει θεατρικά δρώμενα και ανάγνωση κειμένων από τα σχολεία που συμμετέχουν.Όσοι έχουν καρτελάκι παράδοσης βιβλίου θα μπορούν να επιλέξουν και να παραλάβουν ένα νέο βιβλίο δίνοντας το καρτελάκι από 19:00-21:30.