Όταν η ελληνική γλώσσα ταξιδεύει

Ένα υπέροχο κοινωνικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στη Βραζιλία έχει και την ελληνική σφραγίδα. Η βραζιλιάνα απόφοιτος του Εργαστηρίου Carla Biesdorf, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, συνεργάστηκε με τη δασκάλα των ελληνικών Δήμητρα Γιωτόπουλου για τη μεταγλώττιση του σχετικού βίντεο και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο!
Η Carla είχε έρθει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης με το πρόγραμμα Erasmus Mundus Ibrasil το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ως φοιτήτρια του Universidade Federal de Santa Maria. Στη διάρκεια της παραμονής της συμμετείχε ένθερμα στα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαζί με Έλληνες συμφοιτητές της σε παιδιά προσφύγων ανακαλύπτοντας την αξία της κοινωνικής προσφοράς, που υιοθέτησε και μετά την επιστροφή της στη Βραζιλία.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν οι παλιοί φοιτητές μας θυμούνται, τιμούν την ελληνική γλώσσα, την "ταξιδεύουν" στις δικές τους χώρες και τη χρησιμοποιούν ως όχημα για να μεταφέρουν πολύτιμα κοινωνικά μηνύματα.
https://www.youtube.com/watch?v=JZJQGLY0nCE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR...
Ο τίτλος στα ελληνικά είναι της Carla και η μεταγλώττιση στη διάρκεια του βίντεο της Δήμητρας.
(Η Κάρλα είναι η ξανθιά φοιτήτρια στη φωτογραφία δίπλα από το γλαστράκι που μόλις έχουν προσφέρει στη δασκάλα τους Δήμητρα Γιωτοπούλου.)
[Ελένη Γεωργουδάκη]