19ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα: "Αφηγήσεις διασυνοριακότητας: Κατανοώντας την προσφυγική εμπειρία"

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
05/06/2019 - 00:00 έως 07/06/2019 - 00:00

Από 5-7 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών το 19ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα με τίτλο: «Αφηγήσεις διασυνοριακότητας: Κατανοώντας την προσφυγική εμπειρία», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στο συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας και Εκπαίδευσης του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Πατρών, θα συμμετάσχουν  πάνω από 270 σύνεδροι από όλο τον κόσμο και θα συζητήσουν την έννοια της διαφορετικότητας στους οργανισμούς, τις κοινότητες, και τα έθνη. Ιδιαίτερο θέμα του συνεδρίου θα αποτελέσει η προσφυγική εμπειρία και οι διασυνοριακές αφηγήσεις.

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου και σε συνεργασία με τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου και Μάθησης που θα διεξαχθεί στις 4 Ιουνίου 2019 στην Αρχαία Ολυμπία.

Τέλος, μέρος των εργασιών του συνέδριου (6.6.2019) θα διεξαχθεί σε οργανισμούς της πόλης των Πατρών (Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, Κίνηση /Στέκι και Οροπαίδιο) ώστε να αναδειχθούν οι τρόποι διαχείρισης της διαφορετικότητας στην πόλη μας. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο earvanitis@upatras.gr ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου.