Οι δράσεις της πανεπιστημιακής χορωδίας

Κάλεσμα για την ετήσια συναυλία

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου μας συνεχίζοντας τις επιτυχημένες δράσεις της συμμετείχε σε συναυλία Αγάπης για το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», που πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου στο Αμφιθέατρο «Σωκράτης» του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σε διοργάνωση της Χορωδίας «Αντηχώ». Στη συναυλία πήραν μέρος ακόμη οι Χορωδίες Δημοτικού Σχολείου Κάτω Καστριτσίου, Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, 3ου Γυμνασίου Πάτρας, Σύνολα Ορχήστρας Δωματίου και Χορωδιακής Πράξης του Μουσικού Σχολείου Πατρών, Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Esper Canto, Μουσικό εργαστήρι Θ.Κ.Π.Α.Ν.Υ. «Η Μέριμνα» και Χορωδία «Αντηχώ». Στον χώρο υπήρχε κουμπαράς για την ενίσχυση του έργου της «Φλόγας».

Επίσης, το Σάββατο του Λαζάρου η Χορωδία του Πανεπιστημίου συμμετείχε στην εκδήλωση «Ηλείας Εγκώμιον» που οργάνωσε για 6η χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ηλείας. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Μαρία Μενεγάκη, διδάκτορας γαλλικής και Συγκριτικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και ομότιμη καθηγήτρια της Ιστορίας του γαλλικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο δεύτερο μέρος, η Χορωδία υπό την διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου και με τη συνοδεία της Ελένης Παπαπροκοπίου στο πιάνο, παρουσίασε ένα πλούσιο ρεπερτόριο ελληνικής και ξένης μουσικής αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Επόμενη εμφάνιση για τη χορωδία μας θα είναι η καθιερωμένη ετήσια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 31 Μαΐου. Η εκδήλωση αυτή θα έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 35 χρόνια επιτυχούς πορείας της Χορωδίας Πανεπιστημίου Πατρών στα πολιτιστικά δρώμενα.

Καλούμε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.