Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών: 35 χρόνια άφθονης μουσικής

Τα 35 χρόνια ζωής γιόρτασε φέτος η χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών με μια σπουδαία συναυλία με ρεπερτόριο από την μέχρι τώρα πορεία της. Μια πορεία γεμάτη ηχηρές συνεργασίες, όμορφα τραγούδια και αξέχαστες εμπειρίες σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η μαέστρος Λίνα Γερονίκου, μαζί με τη χορωδία και την ορχήστρα της, παρουσίασε ελληνικά και ξένα τραγούδια κλασικού ρεπερτορίου, όπως το Va Pensiero από την όπερα Nabucco του J. Verdi, καθώς και πιο σύγχρονο ρεπερτόριο. Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η παρουσιάστρια της βραδιάς Μελιώ Κατσιφάρα, η οποία με το κέφι, τη δροσιά και τον γάργαρο λόγο της έδωσε μια φρεσκάδα στην όλη εκδήλωση που έδεσε όμορφα με την εορταστική ατμόσφαιρα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ήταν η στιγμή βράβευσης του Ομότιμου Καθηγητή κ. Γρηγόρη Αντωνακόπουλου και πρώην προέδρου της χορωδίας. Στην ομιλία του, ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε ενθυμήσεις
από την συμμετοχή του ως μέλος της χορωδίας, καθώς και από τις διαδικασίες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν για την ίδρυσή της. Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στους χορωδούς με τη μακροβιότερη θητεία ως μέλη της χορωδίας τιμώντας τους για την προσφορά τους. Η όμορφη αυτή βραδιά έκλεισε με ένα κέρασμα από την ποτοποιία Campari και με ανταλλαγές ευχών για τα επόμενα 35 χρόνια.