Διαδικτυακή Επιστημονική Εκδήλωση: «Ο Κορωνοϊός στο μικροσκόπιο της Επιστήμης και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην Οικονομία»

Διαδικτυακή Επιστημονική Εκδήλωση
19/12/2020 - 18:30

Η εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» διοργάνωσε και πραγματοποιεί  ενημερωτική διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ο Κορωνοϊός στο μικροσκόπιο της Επιστήμης και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην Οικονομία» το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:30.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών  έχουν κληθεί να απευθύνουν  χαιρετισμό ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης , ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ιατρός Χαράλαμπος Μπονάνος και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ιατρός Άννα Μαστοράκου

Η εκδήλωση συντίθεται από δύο άξονες Υγεία και Οικονομία. Ο λόγος θα δοθεί αρχικά στους ειδικούς επιστήμονες, έγκριτους Παθολόγους - Λοιμωξιολόγους, οι οποίοι θα μεταφέρουν  όλα τα νέα ιατρικά δεδομένα για τη νόσο Covid -19 και  θα μιλήσουν για τα   νέα εμβόλια. Στη συνέχεια τη σκυτάλη του λόγου αναλαμβάνουν οι  οικονομολόγοι που θα καταθέσουν στοιχεία για την επίδραση της πανδημίας στην οικονομία.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης 

Αντιπεριφερειάρχης   Χαράλαμπος Μπονάνος

Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών  Άννα  Μαστράκου

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να μιλήσουν οι:

-Καθηγητής Παθολογίας -Λοιμωξιολογίας Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών  Μάρκος Μαραγκός με θέμα: «Χαιρετισμός και Εισαγωγή στην Ημερίδα :Γενικά περί της νόσου Covid-19"

-Καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ  Νικόλαος Σύψας με θέμα: «Τα νέα επιστημονικά δεδομένα για τη νόσο Covid -19. Πως δρουν κατά της νόσου τα νέα εμβόλια; Εξασφαλίζεται η ανάσχεση της μεταδοτικότητας, η ανοσία και κατά πόσο τοις εκατό εξασφαλίζεται η μη προσβολή των εμβολιασθέντων  από τη νόσο Covid-19; Γιατί είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός;»

-Καθηγητής του Πανεπιστημίου Παρών Παθολογίας, Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος με θέμα: «Θεραπεία της νόσου Conid-19.Ποιά η επίδραση  των  μονοκλωνικών  αντισωμάτων  στην νόσο. Η  θεραπεία με αντισώματα και  τα  εμβόλια  θα σημάνουν την εξάλειψη της πανδημίας;»

-Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος – Κακολύρης με θέμα:" Με ποιόν τρόπο πλήττει ο Κορωνοϊός  τον  οργανισμό; Ποιες οι συνήθεις  λοιμώξεις από  τη νόσου Covid-19;  Μέθοδοι και τρόποι αντιμετώπισης τους. Είναι ικανά τα μέτρα για την αποτελεσματική προφύλαξη;.»

-Καθηγητής Οικονομικών (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) Αντιπρύτανης Οικονομικών και Προγραμματισμού  του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Σκούρας με θέμα: "Ποιες οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία από την πανδημία"

- Πρόεδρος του 10ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, οικονομολόγος Γιώργος Παππάς με θέμα: «Τα μέτρα κατά της πανδημίας και οι επιπτώσεις στην αγορά"