Διαδικτυακό Σεμινάριο: Πως μιλάμε για την Αυτοκτονία

Αφίσα
Διαδικτυακό Σεμινάριο
04/02/2021 - 18:00

Στις 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί δωρέαν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο “Πως μιλάμε για την Αυτοκτονία”. Διοργανώνεται από την Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών και του Γραφείου Ψυχολογικής Στήριξης.

Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιείται ως επανάληψη του επιτυχημένου διαδικτυακού σεμιναρίου που έγινε το Σεπτέμβριο του 2020 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη της Αυτοκτονίας. Ο λόγος που επιλέχθηκε η εκ νέου πραγματοποίησή του, είναι ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινότητα και πολλά αιτήματα για την επανάληψή του. Παράλληλα, ήταν εξαιρετικά μεγάλος ο όγκος των ερωτήσεων από όσους το παρακολούθησαν και δεν υπήρχε αρκετός χρόνος ώστε να απαντηθούν. Ως αποτέλεσμα αυτή τη φορά θα δοθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για ερωτήσεις – συζήτηση.

Έγκριτοι ομιλητές έχουν προσκληθεί για να καταθέσουν τη γνώση και εμπειρία τους.

Την έναρξη του Σεμιναρίου θα πραγματοποιήσει ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και Υπεύθυνος του Γραφείου Ψυχολογικής Στήριξης Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, το συντομότερο δυνατόν, θα αναρτηθεί υποτιτλισμός του σεμιναρίου καθώς επίσης και θα αποσταλούν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Λίστα Ομιλητών

  • Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Υπεύθυνος Γραφείου Ψυχολογικής Στήριξης Πανεπιστημίου Πατρών
  • Σοφία Ψαρρά, Επικουρική Ψυχολόγος MSc Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών
  • Γεωργία Κωνσταντοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (ΕΔΙΠ),Γραφείο Ψυχολογικής Στήριξης Πανεπιστημίου Πατρών
  • Καικιλία Κατσιβαρδά, Ph.D(c) Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, MSc, DEA, MEd, Σύμβουλος ΣΕΠ 1ο Κ.Ε.Σ.Υ Αχαΐας Ψυχολόγος, Θεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους, Πρέσβειρα Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου ΙΤΕ
  • Χριστίνα Γαλανού, Ψυχολόγος MSc, Γραφείο Ψυχολογικής Στήριξης Πανεπιστήμιου Πατρών, Μέλος Κοινωνικής Μέριμνας