@UP: Μήνας

Sex Education: Μια κοινωνική κριτική στη δημοφιλή σειρά του Netflix

Η νέα σειρά του Netflix δεν είναι μια ακόμη δημοφιλής σειρά που διαφημίζεται. Ενόψει και του Pride Month θα λέγαμε ότι θίγει πολλά κοινωνικά ζητήματα που πρέπει να αρχίσουν να διερευνώνται, με τα οποία η ελληνική κοινωνία οφείλει να αρχίσει να εξοικειώνεται. Για όσους δεν γνωρίζουν την πλοκή, πρόκειται για μια εφηβική σειρά, με πρωταγωνιστές εφήβους, που έρχεται να ταράξει τα νερά της καθημερινότητας σε ό,τι αφορά τη «σεξουαλική αγωγή» κατά την εφηβική ηλικία.

9+1 Λόγοι για να κάνεις πρακτική στο εξωτερικό

Φέτος την άνοιξη, όπως και κάθε χρόνο, ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις συμμετοχής, για το πρόγραμμα Erasmus+, που αφορούν τη φοίτηση σε ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο. Εάν, ωστόσο, δεν άρπαξες αυτή την ευκαιρία ή αν βρίσκεσαι πλησιέστερα στο τέλος της ακαδημαϊκής σου φοίτησης, σε ενθαρρύνουμε να τολμήσεις το βήμα της κινητικότητας για πρακτική άσκηση! Οι αιτήσεις έχουν ήδη ανοίξει από τις αρχές του μήνα, και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλο το καλοκαίρι και συγκεκριμένα έως τις 06/09.

Η καρδιά του Erasmus «χτύπησε» στη Θεσσαλονίκη!

Μπορεί το συγκεκριμένο γεγονός να μην έλαβε χώρα στην τοπική κοινωνία, αποτελεί όμως μια είδηση μείζονος σημασίας, που αφορά κάθε νέο της πανελλήνιας φοιτητικής κοινότητας και αξίζει να διαδοθεί.

Η νέα ανθρωπογεωγραφία του Πανεπιστημίου Πατρών με αριθμούς

>>Γεωγραφική κατανομή των θέσεων νέων φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2019

Μεγάλα Δεδομένα: Τάσεις και Προοπτικές

>>Νίκος Γιαννακόπουλος

Οδοιπορικό στα Πανεπιστήμια του Ιρακινού Κουρδιστάν: Εκπαίδευση στην ψηφιακή μάθηση

>>Ο κ. Ευθύμιος Κωστόπουλος, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Erbil, στην Πρωτοχρονιά των Yezidis.

H Τρισεύγενη του Κωστή Παλαμά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Μ ε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της Τρισεύγενης του Κωστή Παλαμά, στο δημοτικό θέατρο Απόλλων. Η επιλογή για την επί σκηνής διδασκαλία αυτού του μοναδικού θεατρικού έργου δεν ήταν τυχαία. Φέτος συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από το θάνατο και 160 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και ο δήμος Πατρέων ανακήρυξε το 2019 ως έτος Κωστή Παλαμά, πραγματοποιώντας πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στην μνήμη του.

Διαβάζοντας την Ιλιάδα «αλλιώς»

>>Φωτογραφία από τη διάλεξη στο αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας
Οι μαθητές της Β' τάξης Γυμνασίου Καστριτσίου επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, το Πανεπιστήμιο Πατρών, για να παρακολουθήσουν διάλεξη με θέμα τον Τρωικό πόλεμο και την κατασκευή του Δούρειου Ίππου. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε από τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, κ. Θωμά Χόνδρο, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας. Την ομιλία διοργάνωσε το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Πόσο καλά γνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου;

Η περιβαλλοντική ομάδα του Πράσινου Πανεπιστημίου Πατρών-Green Campus, σε βοηθά να εξερευνήσεις το περιβάλλον γύρω σου, τονώνοντας την περιβαλλοντική παιδεία και συνείδηση, μέσω του περιβαλλοντικού κουίζ που δημιούργησε αποκλειστικά για σένα. Το κουίζ επιμελήθηκαν η Μαρίνα Εκίζογλου, η Μαίρη Μαρκάτου, η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη και η Αθηνά Τσιρώνη, οι οποίες είναι εθελόντριες της περιβαλλοντικής ομάδας. Ανακάλυψέ το και απάντησε τις ερωτήσεις αφιερώνοντας μόλις λίγα λεπτά από το χρόνο σου.

Σελίδες