@UP: Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Το 2014, Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών αναγορεύτηκε ο Serge Haroche, ένας από τους πρωτοπόρους στην πειραματική μελέτη των κβαντικών φαινομένων.
Ο Serge Haroche γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου και αργότερα εγκαταστάθηκε στη Γαλλία. Εργάστηκε μεταξύ άλλων στην École Normale Supérieure, στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS), στην École Polytechnique και στο Collège de France, όπου και βρίσκεται σήμερα. Είναι από τους πρωτοπόρους στην πειραματική μελέτη των κβαντικών φαινομένων.

Σαν σήμερα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύθηκε με το Ν.Δ. 4425 το 1964 ως αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την εποπτεία του Κράτους.Τα εγκαίνια λειτουργίας του έγιναν στις 30 Νοεμβρίου του 1966, ανήμερα της εορτής του Αγ. Ανδρέου, στα διδακτήρια του Β ́ Γυμνάσιου Θηλέων στην οδό Κορίνθου, όπου αρχικώς στεγάστηκε το ίδρυμα, παρουσία των τότε: βασιλιά Κωνσταντίνου, πρωθυπουργού Στ. Στεφανόπουλου, αρχηγού της ΕΡΕ Π. Κανελλόπουλου, Δημάρχου Πατρέων Θ.

Σαν σήμερα τον Νοέμβριο

Με ομιλητή τον κ. Βασίλη Βασιλικό εορτάστηκε η 17η Νοεμβρίου το 2008. Ο Βασίλης Βασιλικός είναι Έλληνας συγγραφέας, παγκοσμίου φήμης. Βάσει δεδομένων της UNESCO, πρόκειται για έναν από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς, μετά τους Καζαντζάκη, Ρίτσο, Καβάφη. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες ανά τον κόσμο, καθώς και στη γραφή Μπράιγ. Μέχρι σήμερα ο Βασιλικός έχει γράψει μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, θεατρικά έργα και ποίηση.

Σαν σήμερα

<<Ο Γ. Αραφάτ με τον Πρύτανη Σ. Αλαχιώτη, κατά την τιμητική εκδήλωση αναγόρευσης του σε επίτιμο διδάκτορα, Μάιος 1996

Σαν σήμερα

<<Οι εσωτερικές υποδομές του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου

Σαν σήμερα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων» των Τμημάτων Χημείας και Φαρμακευτικής, το 2002 διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Πατρών Συνέδριο Ιατρικής Χημείας.

Σαν Σήμερα

Στις 30 Δεκεμβρίου 2003, σε πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, βραβεύτηκαν ο κ. Παναγιώτης Σιαφαρίκας, Καθηγητής και τότε πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, και η δ. Ευγενία Πετροπούλου, Λέκτορας του Γενικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, με το βραβείο του καθηγητή Α.Φ. Πάλλα με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, το οποίο απονεμήθηκε στην καλύτερη εργασία του 2003, που αναφέρεται σε τομείς της Μαθηματικής Ανάλυσης.

Σαν Σήμερα

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1964, με όραμα να αποτελέσει ένα πρότυπο Πανεπιστήμιο που να καλλιεργεί το πνεύμα της διεθνούς συνεργασίας και της επιστημονικής προόδου. Ο στόχος αυτός σταδιακά επιτυγχάνεται, χάρη στην αξιοσημείωτη ερευνητική του δραστηριότητα. Τον Ιούνιο του 2013 στο Πανεπιστήμιο Πατρών εντάχθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Σαν σήμερα τον Μάιο

Το Τμήμα Ιατρικής έχει γενέθλια και... το γιορτάζει! Στις 20 Απριλίου ξαναθυμήθηκε την ιστορία του. Πάνε 39 χρόνια (1977) από τότε που ιδρύθηκε μία από τις παλαιότερες σχολές του Πανεπιστημίου μας. Στον Ημερήσιο Κήρυκα στις 8/7/1976, με αφορμή την ανέγερση δεύτερης πτέρυγας στο τότε επονομαζόμενο Κρατικό Νοσοκομείο, ο αρθρογράφος μιλά για μια πιθανή εξέλιξη ώστε «η νέα πτέρυξ καταστή προυπόθεσις της Ιδρύσεως και Ιατρικής Σχολής εν Πάτραις.

Σελίδες