Μάρκος Μαραγκός, Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας

Μάρκος Μαραγκός

Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας

Ο κ. Μάρκος Μαραγκός αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1984.

Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στην Παν/κή Παθολογική Κλινική του Ιατρικού Τμήματος του Παν/μίου Πατρών και εξειδικεύτηκε στην Λοιμωξιολογία στις ΗΠΑ 1993-1997 (Τμήμα Λοιμώξεων / Φαρμακολογίας του Νοσοκομείου Hartford Hospital, Hartford, CT, και Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Maine Medical Center, Portland, ME). Τον Μάιο του  1997 διορίσθηκε Επιμελητής Β’ του Κλάδου ΕΣΥ στην Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, και τον Σεπτέμβριο του 2000 Επιμελητής Α’ στην ίδια Κλινική. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών όπου και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ το 1999.

Το 2005 εξελέγη Επ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρών με ιδιαίτερη επιστημονική δραστηριότητα στο γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία -Λοιμώδη Νοσήματα», το 2009 Αναπληρωτής Καθηγητής και το 2014 Καθηγητής.

Είναι Διευθυντής του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΠ, υπεύθυνος για την εκτίμηση και αντιμετώπιση των ασθενών με προβλήματα λοιμώξεων σε όλες τις Κλινικές και Μονάδες του Νοσοκομείου. Μέλος της Ομάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού του ΠΓΝΠ και της Ομάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων υπεύθυνος για θέματα λοιμώξεων.

Έχει περισσότερες από 150 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει περί τις 250 ομιλίες ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Πανελλήνια Συνέδρια και σε άλλες Επιστημονικές Συναντήσεις.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων 2011-2017 (Γενικός Γραμματέας 2014-2017). Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γεν. Νοσοκ. Πατρών από το 22016.

 

Περισσότερες Πληροφορίες

Εκτενές Βιογραφικό: https://www.upatras.gr/sites/www.upatras.gr/files/markos_marangos_cv_may...