Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές,

Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας και σας καλωσορίζω στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Εύχομαι και ελπίζω οι σπουδές σας να σας προσφέρουν δυνατότητες εκπλήρωσης των προσδοκιών σας, αλλά και δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Σε περιόδους δύσκολες όπως τώρα το Πανεπιστήμιο οφείλει, πέραν της διδασκαλίας και έρευνας, να προστατεύσει θεσμούς και ακαδημαϊκές αξίες και να λειτουργεί με οικολογική συνείδηση. Το όραμά μας για το Πανεπιστήμιό μας εξειδικεύεται στις λέξεις: Αριστεία, Διαφάνεια, Ακαδημαϊκότητα, Δημοκρατία. Θεωρούμε ότι στην περίπτωση των Πανεπιστημίων δεν υπάρχουν ρηξικέλευθες λύσεις παρά μόνο ορθολογικές, που προκύπτουν μέσα από δημόσιο διάλογο, συλλογικότητα, συνέργειες και συναινέσεις. Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε μαζί μας για ένα Πανεπιστήμιο που θα διασφαλίζει το αγαθό της Παιδείας, θα προάγει την Καινοτομία και την Αριστεία, θα έχει εξωστρέφεια και θα ακολουθεί διεθνή πρότυπα.

Στόχος μας είναι η ουσιαστική φροντίδα, στήριξη και επιβράβευση των φοιτητών μας, αλλά όχι ως «διευκολύνσεις» που καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια τη δική τους και του Πανεπιστημίου μας. Επίσης, επιθυμούμε την άμεση σύνδεση των αποφοίτων μας με το Πανεπιστήμιο.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ιδρύθηκε το 1964 και σήμερα έχει πέντε Σχολές και 24 Τμήματα. Στα 54 αυτά χρόνια, η προσπάθεια ήταν μεγάλη και πολλές φορές δύσκολη σε αντίξοες συνθήκες , αλλά, πραγματικά, άξιζε τον κόπο. Οι εξωτερικές αξιολογήσεις των Τμημάτων, αλλά και  η συνολική εξωτερική αξιολόγηση του Ιδρύματος,  δικαίωσαν την προσπάθειά μας και προσέφεραν σε εσάς σημαντικό πλεονέκτημα.

Τα χρόνια των Σπουδών σας είναι τα πιο δημιουργικά σε όλα τα επίπεδα. Αποκτάτε γνώση, εμπειρία και διαμορφώνετε προσωπικότητα. Να έχετε όραμα, αισιοδοξία, δημιουργικό προβληματισμό, ευαισθησία, αγάπη και μεράκι για τις Σπουδές σας.
 
Εμείς είμαστε εδώ μαζί σας και θα προσπαθούμε συνεχώς να σας βοηθάμε να  βρείτε τον δρόμο σας.
Συγχαρητήρια στους γονείς σας για την συμπαράσταση που σας προσφέρουν σε όλα τα επίπεδα.

Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά.

Η Πρύτανις
Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου
Καθηγήτρια Τμήματος Ιατρικής