Μικρές Ειδήσεις

 • Τα δελτία τύπου που εκδίδει η Πρυτανεία έχουν σχολιαστεί θετικά. Έξι δελτία έχουν εκδοθεί ως τώρα, με ευθύνη του Γραφείου Δημοσιότητας του Πανεπιστημίου. Τα δελτία τύπου αναλαμβάνουν να ενημερώσουν την κοινότητα αλλά και την ευρύτερη κοινωνία για τα κύρια επιτεύγματα και δράσεις της διοίκησης, ενώ κάνουν αναφορά ακόμη και σε συμβάντα όπως οι «καταλήψεις» κτηρίων κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων.

 • Η νέα ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, έδωσε νέο αέρα και δυναμική στην παρουσία του ιδρύματος. Το πιο σημαντικό νέο στοιχείο είναι ότι περιλαμβάνει ζωντανές ειδήσεις από τη ζωή της ακαδημαϊκής μας κοινότητας. Ελπίζουμε σε πιο δυναμική εκπροσώπηση των επιτευγμάτων έρευνας και καινοτομίας που είναι σημαντική στο Πανεπιστήμιο μας.

 • Μια ομάδα από εθελοντές ανέλαβε μετά την κυκλοφορία κάθε νέου τεύχους του @UP να ανεβάζει τα κυριότερα άρθρα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου μας.  Έτσι, η πρόσβαση σε αυτά θα είναι πιο εύκολη, και ελπίζουμε να κάνει πιο εύκολη την ενημέρωση για όσα συμβαίνουν.

 • Στην πρόσκληση για νέα μέλη της ομάδας που συμβάλλει στην έκδοση του περιοδικού μας  που δημοσιεύτηκε στο τεύχος του προηγούμενου μήνα, ανταποκρίθηκαν αρκετοί φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορα τμήματα. Κάποιοι ανέλαβαν, μάλιστα, άμεσα υπηρεσία και κείμενά τους θα βρείτε στο τεύχος αυτό.

 • Ο καθηγητής Γεώργιος Καραϊσκάκης, του Τμήματος Χημείας, ορίστηκε πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. Το Επιστημονικό Πάρκο είναι φορέας που συμβάλλει στην καινοτομία και ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων στην περιοχή μας και είναι στενά συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα υπάρχει θεσμική εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή  Πρυτάνεως Έρευνας, Δήμου Πολύζου.

 • Διαβάζουμε από την απόφαση της γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου σε ένα από τα Τμήματα που βίωσαν μακροχρόνιες καταλήψεις τον τελευταίο μήνα: « Αποφασίζουμε μπλοκάρισμα της ερευνητικής δραστηριότητας για μια εβδομάδα». «Αποφασίζουμε απαγόρευση εισόδου σε διδακτικό, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, καθώς και στους μεταπτυχιακούς-διδακτορικούς φοιτητές».  «Αποφασίζουμε...» Ti μού θυμίζει αυτή η ανακοίνωση τώρα...

 • Οι αποφάσεις αυτές, βεβαίως, έχουν «αυστηρή ισχύ» και κάποιες φορές θύματα: ένας μεταπτυχιακός φοιτητής σε κτήριο της Πολυτεχνικής ζήτησε από το καταληψία που εκτελούσε ρόλο «φρουρού»του κτηρίου την άδεια να μπει να πάρει ένα βιβλίο. Αυτός δεν έδειξε συμπάθεια στο αίτημα, ο μεταπτυχιακός έχασε την ψυχραιμία του και ξέσπασε στην πόρτα, το συμβάν πήρε μάλιστα δημοσιότητα, αρνητική για όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως για το Πανεπιστήμιό μας.

 • Πολιτικό κόμμα διεμήνυσε  στην Πρύτανι ότι δεν έχει αρμοδιότητα να αναφέρεται σε πιθανότητα απώλειας εξαμήνου από τις καταλήψεις. Η Πρύτανις, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, απάντησε ότι είναι καθήκον της να ενημερώσει τους φοιτητές για την υποχρέωση ολοκλήρωσης των 13 εβδομάδων διδασκαλίας και των συνεπειών που η παρακώλυση της διδασκαλίας μπορεί να έχει. Μάλιστα, ζήτησε τα κόμματα να αφήσουν το Πανεπιστήμιο ελεύθερο, ώστε να κάνει σωστά τη δουλειά του και όχι να το βλέπουν ως τόπο που προβάλλουν τα «κομματικά θέλω» τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Η μεγάλη πλειοψηφία καθηγητών και φοιτητών στο Πανεπιστήμιο συμφωνούν με αυτή την άποψη.

 • Οι ένοικοι της φοιτητικής εστίας στα Συχαινά, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, υποδέχτηκαν τη σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο διαδίκτυο. Πολλοί από αυτούς είναι διεθνείς φοιτητές Εράσμους από άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και αυτές τις παροχές τις θεωρούν δεδομένες.

 • Το φοιτητικό συνέδριο των Σχολών Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών που γίνεται κάθε χρόνο και το παρακολουθούν φοιτητές από όλη τη χώρα θα γίνει τον επόμενο Απρίλιο στην Πάτρα. Μια δυναμική ομάδα από φοιτητές του Πανεπιστημίου μας που έχει αναλάβει την εκδήλωση, έχει ήδη δραστηριοποιηθεί, ώστε το 8ο ΣΦΗΜΜΥ να είναι πετυχημένο, όπως εκείνο του 2010 που είχε ξαναγίνει στην Πάτρα.

 • Φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας θα 'ρθουν στην Πάτρα να συμμετάσχουν στα πανελλήνια πανεπιστημιακά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, βόλεϊ, μπάσκετ, αλλά και κολύμβησης, σκάκι και πιγκ πογκ  που θα γίνουν στην Πάτρα στις 3-6 Νοεμβρίου. Ευκαιρία να καμαρώσουμε τους φοιτητές του πανεπιστημίου μας να αγωνίζονται και τούς ευχόμαστε να σηκώνουν τα κύπελλα. Θα είμαστε όλοι εκεί να τους ενθαρρύνουμε.

 • Χάρτης Πανεπιστημιούπολης, στην είσοδο, κάπου ανάμεσα σε συνθήματα αχνοφαίνονται κάποια κτήρια και πληροφορίες πρόσβασης. Αντανάκλαση της δυσκολίας στο να βρούμε το δρόμο μας.