Επιστημονική Εκδήλωση στη μνήμη του Διονύση Συνετού

Ο Τομέας Βασικών, Ιατρικών Επιστημών Ι του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών διοργάνωσε επιστημονική εκδήλωση, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια του Καθηγητή Διονύση Συνετού, αείμνηστου δασκάλου, συναδέλφου και φίλου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών. Παρόντες ήταν δεκάδες φίλοι, συνάδελφοι και φοιτητές του Διονύση, καθώς και μέλη της οικογένειάς του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Νίκου Παλληκαράκη, Διευθυντή του Τομέα ΒΙΕ Ι, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας Διονύσης Δραΐνας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος Παναγιώτης Γκούμας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Δημήτρης Καρδαμάκης και η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα, το επιστημονικό κύρος και το ακαδημαϊκό ήθος του Διονύση. Στη συνέχεια, ο Γεώργιος Ντίνος, μέλος του Εργαστηρίου Βιολογικής Χημείας και στενός συνεργάτης του Διονύση Συνετού, παρουσίασε την επιστημονική πορεία του εκλιπόντος και τη συμβολή του ως Ακαδημαϊκού Δασκάλου στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κάνοντας μία συγκινητική αναδρομή στο ερευνητικό του έργο, αλλά και τη ζωή του.

 

Ακολούθως, στη σύντομη ομιλία του, ο Δρ. Παναγιώτης Πανόπουλος, παλιός φοιτητής του Διονύση Συνετού, υπό την επίβλεψη του οποίου εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του, μίλησε για τον σπουδαίο ρόλο του ως πανεπιστημιακού δασκάλου, εστιάζοντας στο παράδειγμα ήθους και ευγένειας που έδωσε στους φοιτητές του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική, επιστημονική ομιλία του Κώστα Βαγενά, Καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και Τακτικού Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, με τίτλο «Τα πρωτόνια στη Χημεία, τη Βιοχημεία και τη Φυσική». Ο διαπρεπής ερευνητής, ο οποίος υπήρξε συμμαθητής του αείμνηστου Διονύση στη Βαρβάκειο Σχολή, παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αποδεικνύοντας την υψηλού επιπέδου έρευνα που συντελείται στο Πανεπιστήμιό μας.