2016, Ας κάνουμε μια νέα αρχή!

Και μόλις έχεις συνηθίσει να γράφεις σωστά την χρονολογία στα τετράδια σου, τότε ακριβώς είναι που η χρονιά αλλάζει! Εν ριπή οφθαλμού έφτασε στο τέλος του άλλος ένας χρόνος. Κάποιοι πέρασαν μια πολύ όμορφη χρονιά και θα την αναπολούν χαμογελαστοί, κάποιοι άλλοι καρτερούν μοιρολατρικά να έρθει η επόμενη χρονιά,να αλλάξει η τύχη τους. Φταίει άραγε η χρονολογία για τα πράγματα που μας συμβαίνουν; Μήπως απλά επιζητούμε κάτι να ενοχοποιήσουμε για τα λάθη που οι ίδιοι κάνουμε; Για την τύχη που έχουμε που, όπως λέει και ο Αϊνστάιν, είναι απλά το άθροισμα κάποιων συμπτώσεων; Εν πάση περιπτώσει, θέλοντας και μη, τα τετράδια μας θα τα κοσμεί πια το 2016!

Οι κατεξοχήν οργανωτικοί άνθρωποι έχουν ήδη κάνει γραπτό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και έχουν θέσει τους στόχους τους για το 2016. Προσωπικά, πάντα το κάνω, αλλά ποτέ δεν το τηρώ.. Ταυτιστείτε μαζί μου άπαντες αναβλητικοί χαρακτήρες! Ας κάνουμε μια προσπάθεια, ελάτε! Σηκωθείτε, πάρτε χαρτί και στυλό, εσείς οι λάτρεις της τεχνολογίας ανοίξτε μια εφαρμογή σημειώσεων στο ''έξυπνο'' κινητό σας, και ξεκινάμε!

Αρχίζουμε από τον απολογισμό και γράφουμε με πάσα ειλικρίνεια σε λίστες: α) τα όμορφα β) τα άσχημα πράγματα που ζήσαμε γ) στόχους που δεν καταφέραμε δ) επίθετα που προσδιορίζουν την χρονιά που πέρασε. Ήδη αισθάνεσαι καλύτερα και ελαφρύτερος! Όχι; Το αντίθετο; Ααα.. τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα ευθύνονται γ'αυτό, όχι εγώ!

Κάπως έτσι είμαστε έτοιμοι και γεμάτοι ελπίδα να γεμίσουμε στόχους και προσδοκίες το 2016!

Φόρεσε το πιο αισιόδοξο χαμόγελό σου, πίστεψε στις δυνάμεις σου και ξεκίνα με πράγματα που θες να κάνεις, αλλά και με πράγματα που θες να αλλάξεις. Οι προηγούμενες λίστες θα σε βοηθήσουν. Γράψε ό,τι σου έρχεται στο μυαλό, ακόμα και το πιο ασήμαντο!

Κάνε μια καινούργια αρχή, πάρε μια βαθιά ανάσα και, όπως λέει ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης, ''Να αφήνεις την στεριά πάνω στο νερό δεμένος και να φτάνεις πιο μακριά από αυτό που είσαι φτιαγμένος''... Μπορείς!!

ΥΓ: Και θυμήσου στην εξεταστική να βάλεις 2016, γιατί θα ακούσεις πάλι τον καθηγητή να αναφωνεί: ''Μέχρι και την ημερομηνία λάθος την έγραψες''!

Καλή χρονιά...με χαμόγελα :)