«Πρωτοβουλίες Στήριξης της Καινοτομίας»: Η εμπειρία επιχειρηματιών, επενδυτών και δομών στήριξης επιχειρηματικότητας στο 20ο Forum Ανάπτυξης

«Πρωτοβουλίες για την Στήριξη της Καινοτομίας» είναι ο τίτλος της δίωρης επιχειρηματικής συζήτησης που διοργάνωσε o incubator Orange Grove Patras και o συνεργατικός χώρος POS4work, στο πλαίσιο του 20ου Forum Ανάπτυξης το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου στις 17:00 – 19:00 στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με εκπροσώπους καθιερωμένων και νεοϊδρυθέντων επιχειρήσεων, επενδυτικούς φορείς, καθώς και με δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας για μηχανισμούς δημιουργίας και στήριξης καινοτόμων επιχειρήσεων.
«Η καινοτομία δεν αποτελεί αφηρημένη έννοια. Πίσω από αυτή βρίσκονται άνθρωποι με ιδέες και θέληση για σκληρή δουλειά. Στο Orange Grove Patras θεωρούμε αποστολή μας να αναδείξουμε αυτούς τους ανθρώπους, να ενθαρρύνουμε την επιχειρηματικότητα και, πιο πρακτικά, να συνεισφέρουμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Θέλουμε η συγκεκριμένη εκδήλωση να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση», δηλώνει ο συν-ιδρυτής του Orange Grove Patras, Γιάννης Κανελλόπουλος.
«Μέσα σε μόλις ένα χρόνο έχουμε συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων από δέκα θέσεων εργασίας και έχουμε δει νεανικές ομάδες να εξελίσσονται σε εταιρίες. Η ανάπτυξη συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό
επιχειρηματικό οικοσύστημα, ώστε όχι μόνο να ανακόψουμε τη ροή νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, αλλά και να μπορούμε να προσελκύσουμε και πάλι στην Ελλάδα επιστήμονες και επιχειρήσεις με τεχνογνωσία και εμπειρίες», αναφέρει ο ιδρυτής του POS4work, Νάσος Κοσκινάς (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Msc).
Το πάνελ της συζήτησης πλαισιωνόταν από διακεκριμένους καλεσμένους. Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός Δημοσιογράφος κος Δημήτρης Μαλλάς, με μεγάλη εμπειρία στα παγκόσμια τεχνολογικά και επιχειρηματικά δρώμενα.