Επιτυχία του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων

Αγαπητοί και Αγαπητές,

Άλλη μια επιτυχία της Γεωπονικής Σχολής, αυτή τη φορά από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ)  κατέκτησε την 3η θέση στον ετήσιο εθνικό διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2025 για τη δημιουργία και ανάδειξη νέων προϊόντων διατροφής με οικολογικό και καινοτόμο χαρακτήρα, που διοργανώθηκε για 15η χρονιά από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στις 17-18 Ιουνίου.

Η ομάδα Carob Crunchies  με επιβλέπουσες την Δρ. Κατερινοπούλου Αικατερίνη ΕΔΙΠ και την Επίκ. Καθ. Μαλισόβα Όλγα και τους 3ετείς φοιτητές Μαρία Τόφια, Αικατερίνη Βασιλείου, Μαρία Βενιτσανοπούλου, Αικατερίνη Σπυροπούλου, Αικατερίνη Πάλλη και Ανδρέα Αποστολάκη δημιούργησε ένα καινοτόμο προϊόν με βάση το χαρούπι που διατίθεται σε 3 γεύσεις και με βιοδιασπώμενη συσκευασία.

Το Τμήμα ΕΤΤ συμμετείχε στη φετινή διαγωνιστική διαδικασία με τα καινοτόμα προϊόντα Beerscuits, Carob Crunchies και HaruPella, με το προϊόν Carob Crunchies να καταλαμβάνει την 3η θέση και να δίνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών το πρώτο του βραβείο στο διαγωνισμό Ecotrophelia μετά από την τέταρτη συνεχή παρουσία του Τμήματος ΕΤΤ στο διαγωνισμό! Το σχετικό Δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο https://foodscitech.upatras.gr/?p=12264.

Θερμά συγχαρητήρια στο Τμήμα και σε όλους όσους στήριξαν άμεσα ή έμμεσα αυτήν την προσπάθεια και ευχόμαστε αδιάκοπες και πάντα σημαντικές εποτυχίες στο μέλλον.

______________
Η Κοσμήτωρ
Μαρία Παπαδάκη