Εγγραφή ακαδ. έτους 2022-2023

Ξεκίνησε από σήμερα 01.09.2022, στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) η ηλεκτρονική προεγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2022 και της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής εγγραφής θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2022, του ΥΠΑΙΘ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ: https://www.minedu.gov.gr/news/53118-31-08-22-ilektroniki-eggrafi-epityxonton-stin-tritovathmia-ekpaidefsi

2η φάση

Στη συνέχεια, μετά την ανακοίνωση που θα εκδοθεί με τη λήξη των εγγραφών στο ΥΠΑΙΘ, οι επιτυχόντες και εγγραφέντες, θα πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικές Κατηγορίες

Καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για κάθε ακαδημαϊκό έτος, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής υποψηφίων που υπάγονται σε ειδικές κατηγορίες. Οι σχετικές προϋποθέσεις εισαγωγής καθώς και οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, ελέγχου προϋποθέσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων και ο προσδιορισμός του τμήματος εισαγωγής κάθε υποψηφίου αποτελούν αρμοδιότητες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (https://www.minedu.gov.gr/).

Αλλοδαποί-αλλογενείς απόφοιτοι λυκείων εκτός Ε.Ε. και απόφοιτοι λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι  οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. θα γίνουν από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στις Γραμματείες των Τμημάτων εισαγωγής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ: https://www.minedu.gov.gr/news/53109-30-08-2022-apotelesmata-allodapon-allogenon-gia-tin-eisagogi-tous-stin-tritovathmia-ekpaidefsi

Η αναλυτική εγκύκλιος εγγραφών θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες από το ΥΠΑΙΘ.