Παγκόσμια επιτυχία της φοιτητικής ομάδας του τμήματος Χημικών Μηχανικών

Με χαρά ανακοινώνω την επιτυχία της φοιτητικής ομάδας του τμήματος Χημικών Μηχανικών αποτελούμενης από τις φοιτήτριες Βαλεντίνη Βασιλείου, Ειρήνη Μίκου, Εριφύλη Μωραΐτη, Σοφία Σαβελώνα και Αγγελική Σούλου στον Ετήσιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Chem-E-Car του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών (AIChE 2022) στο Phoenix των ΗΠΑ. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 37 Πανεπιστήμια τα οποία προκρίθηκαν μετά από εσωτερικούς διαγωνισμούς Πολιτειών (ενώ η ομάδα μας από πανελλήνιο διαγωνισμό).

Στόχος του διαγωνισμού είναι η κατασκευή ενός αυτοκινήτου σε μέγεθος κουτιού παπουτσιών το οποίο να κινείται από μια χημική αντίδραση και να διανύει δεδομένη απόσταση, η οποία γίνεται γνωστή στις ομάδες πριν την έναρξη του διαγωνισμού και να σταματά με ακρίβεια ξανά εξαιτίας μιας χημικής αντίδρασης. Η ομάδα που εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιό μας είχε το όνομα Lamborgenius και κατέλαβε την τρίτη θέση σταματώντας μόλις 36 εκατοστά από την απόσταση του στόχου (ο οποίος φέτος ήταν τα 22 μέτρα). Η διαφορά της ομάδας μας από την πρώτη θέση που κατέλαβε το Πανεπιστήμιο του Toledo ήταν μόλις 6 εκατοστά.

H ομάδα της Πάτρας έλαβε επίσης το βραβείο του καλύτερου ονόματος ομάδας για τον πρωτότυπο τίτλο LAMBORGENIUS.

Εκ μέρους της ομάδας μας αλλά και του τμήματος Χημικών Μηχανικών θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν (εντός και εκτός Πανεπιστημίου Πατρών) για τη συγκεκριμένη επιτυχία.

Συγχαρητήρια στις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου μας που με την προσπάθειά τους πρόβαλαν διεθνώς το όνομα του Τμήματος, του Πανεπιστημίου αλλά και της χώρας μας.

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Κατσαούνης
Πρόεδρος τμ. Χημικών Μηχανικών