Δελτίο Τύπου

Αναγορεύτηκε σήμερα  Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”
Σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2021 σε επίσημη τελετή στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, τιμώμενος για την προσφορά και το έργο του. Με τον Χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστου Μπούρα πραγματοποιήθηκε η έναρξη της εκδήλωσης. Στον Χαιρετισμό του ο Πρύτανης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα  για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Το Πανεπιστήμιο μας αποδίδει  την τιμή που αξίζει σε ένα πρόσωπο που έχει καταφέρει να φέρει Χαμόγελο σε περισσότερα από 1.800.000 παιδιά. Ο Κώστας  Γιαννόπουλος εικοσιέξι χρόνια επιδίδεται σε έναν απίστευτο αγώνα και προσφέρει με ανεξάντλητη δύναμη και αφοσίωση  ενδιαφέρον, στοργή και αγάπη και κυρίως σκύβει  με σεβασμό στα προβλήματά των παιδιών και δίνει λύσεις που εξασφαλίζουν το μέλλον τους. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει χρέος και οφειλή όχι μόνον να τιμά αλλά και να συνδράμει ανθρώπους αυτής της εμβέλειας. Ο Κώστας Γιαννόπουλος μετουσιώνει σε πράξη την ανθρωπιά και την  κοινωνική αλληλεγγύη με αδιάκοπο αγώνα ώστε να δίνει ελπίδα στο μέλλον. Στο μέλλον που είναι τα παιδιά».
Για το έργο, την προσφορά και την προσωπικότητα του τιμώμενου μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας Ιωάννης Δρίτσας. Στη συνέχεια  ακολούθησε  η τελετή αναγόρευσης του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, Καθηγητή Γεώργιο Νικολάου και η περιένδυσή του από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Κώστα Γιαννόπουλου με θέμα «25 Χρόνια για το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος βαθιά συγκινημένος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή, τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για “Το Χαμόγελο του Παιδιού” να αποτελώ και επισήμως μέλος της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, και μάλιστα του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας. Εδώ και 26 χρόνια, στο “Χαμόγελο”, υπηρετούμε την κοινωνική εργασία, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, μέσω του εξειδικευμένου και ολιστικού έργου μας δίπλα σε κάθε ευάλωτο παιδί ή οικογένεια. Σε 26 χρόνια προσφοράς, και με την αμέριστη συνεργασία μίας από τις πολυπληθέστερες επιστημονικές ομάδες, έχουμε δώσει ένα “φιλί ζωής” σε χιλιάδες παιδιά σε ανάγκη ή κίνδυνο. Αφιερώνω αυτή την ημέρα στον γιο μου, Ανδρέα, σε κάθε ένα από τα παιδιά που φροντίσαμε, στους εργαζόμενους, τους εθελοντές, και όλους εκείνους που μας στηρίζουν και συμμετέχουν στην προσπάθειά μας. Σας ευχαριστώ θερμά για την τεράστια τιμή.»
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και το βιογραφικό του τιμώμενου έχουν αναρτηθεί στο: https://www.upatras.gr/teleti-anagorefsis-tou-konstantinou-giannopoulou-proedrou-tou-organismou-to-chamogelo-tou-paidiou-se-epitimo-didaktora/

Η  7η  Έκθεση καινοτομίας & μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ αρχίζει αύριο  4 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Δεκεμβρίου 2021 – Κεντρικός ομιλητής  ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης
Η 7η  Έκθεση καινοτομίας & μεταφοράς τεχνογνωσίας Patras IQ θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2021 με εικονικό τρόπο (virtually) και με παράλληλη ψηφιακή (digital) επικοινωνία. Παράλληλα θα υπάρχουν τα 50 ψηφιακά εκθεσιακά περίπτερα στα οποία προβάλλονται νεοφυείς & ώριμες επιχειρήσεις, ερευνητικά έργα & ώριμες ερευνητικές ιδέες, ερευνητικά εργαστήρια, ινστιτούτα και φορείς υποστήριξής τους. Τα ψηφιακά περίπτερα θα παραμείνουν επισκέψιμα μέσω της πλατφόρμας έως και την Κυριακή 12.12.21.
Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι 20 συνεδρίες που θα διεξαχθούν το τριήμερο στις αίθουσες του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου, με την συμμετοχή 120 ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ομιλίες με πλούσια θεματολογία, όπως Μεταφορά τεχνολογίας, χρηματοδότηση βασικής & εφαρμοσμένης έρευνας, θερμοκοιτίδες για καινοτομία, τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, μηχανισμοί υποστήριξης της καινοτομίας, συνδέσεις έρευνας- αγοράς, επιτυχημένες ιστορίες και βραβεύσεις, απευθύνονται στους επαγγελματίες αλλά και στο ευρύ κοινό.
Εκπρόσωποι δε της πολιτείας, των funds, τραπεζών και του επιχειρηματικού κόσμου θα παρουσιάσουν δυνατότητες χρηματοδότησης και ανάπτυξης συνεργασιών.
Η πολιτεία θα εκπροσωπηθεί από Υπουργούς και υφυπουργούς ενώ την  Κεντρική ομιλία του συνεδρίου  θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση θα παρίστανται οι υφυπουργοί  κ.κ. Χρήστος Δήμας, Άγγελος  Συρίγος, ο Αχαιός υφυπουργός εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας Καθηγητής  Αθανάσιος Κυριαζής.
Επίσης, θα παραβρεθούν ο Καθηγητής  Περικλής Μήτκας, πρώτος πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και Εκπρόσωποι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σστην έκθεση θα παρουσιασθούν τα βιομηχανικά διδακτορικά που υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και απαντούν στην ουσία της διασύνδεσης έρευνας-παραγωγής, με συνεργαζόμενες εταιρείες τις ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε., DEMO S.A./Βιομηχανία Φαρμάκων, ΑΔΑΜΑΝΤ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕ, ΕΛΙΝ ΒΕΡΝΤ Α.Ε. Αειφόρων Προϊόντων και Υπηρεσιών, και ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ.
Τρεις (3) European Patent Attorneys θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας ενώ δύο σύμβουλοι μεταφοράς τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά θα εξηγήσουν πως η καινοτομία μπορεί να δημιουργήσει νέες αγορές. Επίσης, θα δοθεί βήμα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους 3 σημαντικά Κέντρα Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, δύο του Πανεπιστημίου Πατρών και ένα του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής) που αναμένεται να επηρεάσουν την δυναμική όχι μόνον της Περιφέρειας αλλά και της ίδιας της χώρας με αναμενόμενη επίδραση και στο εξωτερικό.
Στην Patras IQ θα συμμετέχουν τα Ερευνητικά Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας.
Η  Patras IQ ως γνωστό, διοργανώνεται από τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Περισσότερα: https://patrasiq.gr/ 


Στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας –
Patras IQ 2021 το Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχεται τους απόφοιτους του
Στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ 2021, το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στους διακεκριμένους απόφοιτους του Ιδρύματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα: 13.00 και περιλαμβάνει:
Χαιρετισμό και επίσημη παρουσίαση του κοινωνικού δικτύου των απόφοιτων του Πανεπιστημίου Πατρών (https://alumni.upatras.gr/) από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Καθηγητή Διονύσιο Μαντζαβίνο.

Ομιλίες από τους διακεκριμένους απόφοιτους κ.κ.:

  • Κωνσταντίνος Μπέκας, Head Advanced Scientific Computing, Citadel Securities – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής
  • Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής
  • Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Managing Director Coffee Island – Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
  • Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, Managing Director Coffee Island – Απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών
  • Χριστίνα Σούζη, Μετεωρολόγος – Απόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών

Συντονιστής της εκδήλωσης: Γιώργος Πλής, Δημοσιογράφος


MET: «Εθελοντισμός=Δύναμη στην εποχή CoVID-19″-το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές»
Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Εθελοντισμός=Δύναμη στην εποχή CoVID-19″-το ΜΕΤ τιμά τους εθελοντές» διοργανώνουν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ και ο Σύλλογος Φίλων του, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, στις 18.00. Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μπορείτε να συνδεθείτε στον σύνδεσμο: https://upatras-gr.zoom.us/j/91506323037?pwd=WWJyQmJWMkI5QTRMRWxUWCtEcXdFZz09. 
Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: Εθελοντισμός=Δύναμη στην εποχή Covid19 (upatras.gr)


Διαδικτυακή παρουσίαση του ψηφιακού εργαλείου “Αλεξάνδρεια”
Η Μονάδα Διαχείρισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Πανεπιστημίου Πατρών έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη διαδικτυακή παρουσίαση του ψηφιακού εργαλείου “Αλεξάνδρεια” το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ «Αναβάθμιση λειτουργίας της ΜΟΔΙΠ του Πανεπιστημίου Πατρών». Η “Αλεξάνδρεια”, απευθύνεται σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα και αποτελεί ένα ψηφιακό εργαλείο διασύνδεσης με διεθνείς βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων με κύριο στόχο τη μείωση του χρόνου συλλογής δεδομένων αλλά και την αξιοπιστία τους. Η πρόσβαση στην “Αλεξάνδρεια” είναι δυνατή μέσω των Ιδρυματικών λογαριασμών ενώ δίνεται και η δυνατότητα σύνδεσης ως επισκέπτη στο https://alexandria.upatras.gr/
Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, στις 13:00 μ.μ. και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω του συνδέσμου:https://upatras-gr.zoom.us/j/95325655584?pwd=YTUvZktHUEdBR2JNcFRHN1hTc1Q2Zz09
Meeting ID: 953 2565 5584 – Passcode: 598944


Απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (
integrated master) από το Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών
Το Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, απονέμει πλέον ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master).  Με  απόφαση  που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος (ΦΕΚ 5443/24.11.2021 τ. Β’), διαπιστώνεται ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σπουδών, που οργανώνεται   στο  Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), στην ειδικότητα του Τμήματος, επιπέδου 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. Για την σχετική απόφαση διατυπώθηκε θετική ομόφωνη γνώμη από την Εθνική  Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (πρώην ΑΔΙΠ). Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλλαν αποτελεσματικά στην υλοποίηση της απόφασης αυτής, καθώς οι σημαντικές αυτές ενέργειες αντανακλούν την ποιότητα,  το υψηλού επιπέδου ερευνητικό και επιστημονικό έργο που πραγματοποιείται στο Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.


E
κπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σκέψου σαν Φιλόσοφος»
Tο Τμήμα Φιλοσοφίας, το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνδιοργανώνουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σκέψου σαν Φιλόσοφος». Στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 350 μαθητές και μαθήτριες από πολλά σχολεία του νομού. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων. Προσκαλέσαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες να διατυπώσουν τα δικά τους φιλοσοφικά ερωτήματα και να μας τα στείλουν την παγκόσμια ημέρα φιλοσοφίας (19.11.21). Από την πλευρά μας, θα τους/τις φιλοξενήσουμε στο «σπίτι» του Αριστοτέλη, στο «σπίτι» του Καντ και στο «σπίτι» του Νίτσε, ώστε να τους/τις φέρουμε σε επαφή με τις απαντήσεις που εκείνοι έδωσαν σε αυτά τα ερωτήματα. Σκοπός είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να εξοικειωθούν με τη φιλοσοφική σκέψη και να διαμορφώσουν τη δική τους φιλοσοφική θέση ή προτίμηση. Η δράση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Συμμετοχή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στις επετειακές εκδηλώσεις του ΥΠΑΙΘ
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετείχε  στις επετειακές εκδηλώσεις του ΥΠΑΙΘ για την επέτειο των 200 χρόνων (1821-2021). Η παράσταση με τίτλο: «Ο φερετζές της Ζαφειρίτσας ή Μαλακώφ και φουστανέλα» βασισμένη σε σύνθετο κείμενο, αποτελούμενο από τους Διαλόγους του Μ. Χουρμούζη και αποσπάσματα από μαρτυρίες και άλλα κείμενα της εποχής παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 28 Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελούσε συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών στις εν λόγω επετειακές εκδηλώσεις του ΥΠΑΙΘ.


Επιστημονική Ημερίδα
Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: “Η Ηλεία στην εποχή της Ελληνικής Επανάστασης. Συλλογική μνήμη και τοπική ιστορία. Η συμβολή του τμήματος Μουσειολογίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021)” διοργάνωσε το Τμήμα Μουσειολογίας την 1η Δεκεμβρίου 2021 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος  στον Πύργο. Στην ημερίδα συμμετείχε, απευθύνοντας χαιρετισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας.


3η Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας
To Tμήμα Ζωϊκής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Παν/μίου Πατρών, για δεύτερη συνεχή χρονιά οργάνωσε την «3η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ», στις 30 Νοεμβρίου  προς τιμή της εορτής του Αγ. Ανδρέα, «Aλιέα» στο επάγγελμα και «Ιεραπόστολο», σύμβολο-λογότυπο του Παν/μίου Πατρών και πολιούχο της πόλης. Η δράση αυτή γίνεται κάθε χρόνο σε συνδυασμό με ανάλογες εκδηλώσεις στην Μεσόγειο και στοχεύει στο να γίνει γνωστή η δραστηριότητα στο ευρύ κοινό μέσα από παράλληλες ενέργειες. Η διοργάνωση υποστηρίζεται έμπρακτα τον τοπικό Σύνδεσμο Ιχθυοκαλλιεργειών Δυτικής Ελλάδος και από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) η οποία αποτελείται από 23 εταιρείες μέλη, η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Συμμετείχαν με παρουσιάσεις εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης, το Παν/μιο Κρήτης, το ΕΛΚΕΘΕ (Κρήτης), το Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, την Γεωπονική Σχολή Αθηνών, CMMI – CYPRUS MARINE & MARITIME INSTITUTE, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Χ. Μπούρας.


Ολοκληρώθηκαν οι Διεθνείς Φοιτητικοί Αγώνες Πετοσφαίρισσης Γυναικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Διεθνείς Φοιτητικοί Αγώνες Πετοσφαίρισης Γυναικών μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Κύπρου που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στο κλειστό γήπεδο αθλοπαιδιών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Πατρών.
Σε μία Φοιτητική αθλητική γιορτή της Πετοσφαίρισης και ειδικά την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ένας φιλικός και αξιόλογος αγώνας και στη συνέχεια ακολούθησαν βραβεύσεις στους εκπροσώπους των δύο Πανεπιστημίων καθώς και απονομές στις αθλήτριες και στους διαιτητές της διοργάνωσης. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν 3-0 υπέρ του Πανεπιστημίου Πατρών (25-10, 26-24, 25-18).
Για το Πανεπιστήμιο Πατρών (Αγγελόπουλος Α.) έπαιξαν οι Φοιτήτριες: Παπαλεξάτου Α., Μαυροειδή Α., Μπένου Β., Τζιοβάρα Β., Κονδύλη Μ., Παπαιωάννου Φ., Παπαδοπούλου Ε., Χρυσανθακόπουλου Ι., Κασπίρη Σ., Τσιμπλοστεφανάκη Δ., Αγγελοπούλου Α.
Για το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Χρυσοστόμου Γ.) έπαιξαν οι Φοιτήτριες: Μαραγκού Ε., Γεωργίου Π., Καλοθέου Μ., Παντελίδου Α., Θεοδωσίου Ε., Θεοδωσίου Γ., Βάκαρου Γ., Αριστοτέλου Ε.
Μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν τον αγώνα και συμμετείχαν στις βραβεύσεις και στις απονομές, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πατρών και φορέων της Πάτρας, όπως ο καθηγητής κ. Μάρκος Μαραγκός-Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, ο καθηγητής κ. Οδυσσέας Κουφοπαύλου, Πρόεδρος της Ένωσης Κύπριων Αχαΐας, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Π. κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος και ο Νικόλαος Μακρής πρώην Αντιπρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.
Ο Άρης Αγγελόπουλος, μέλος Ε.Ε.Π Φυσικής Αγωγής και Συντονιστής στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Πετοσφαίριση), ο οποίος και οργάνωσε τη διεθνή συνάντηση, αναφέρθηκε κατά τις βραβεύσεις και τις απονομές στη φιλία που χαρακτηρίζει τα δύο Πανεπιστήμια όσον αφορά στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές αναμετρήσεις όχι μόνο στην Πετοσφαίριση αλλά και σε άλλα αθλήματα μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και άλλων Ανώτατων Ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τόνισε επίσης ότι σχεδιάζεται και η αναμέτρηση μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων και στην Πετοσφαίριση, αυτή τη φορά στην Κύπρο.
Οι Φοιτήτριες από την Κύπρο αναμετρήθηκαν και σε δεύτερο αγώνα με τις Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πατρών την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 το πρωί και το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 3-1 υπέρ του Πανεπιστημίου Πατρών (25-16, 25-17, 19-25, 25-13). Η Κυπριακή αποστολή αναχώρησε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.


Εκδηλώσεις

  • 6η Ετήσια Εκδήλωση – Ημερίδα με τίτλο: «Η Δημόσια Υγεία στο Προσκήνιο»
    ΠΜΣ – «Δημόσια Υγεία»
    6/12/2021 – ώρα: 3-9 μ.μ.
    Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
  • Συνέδριο «Γυναίκα και Καρκίνος»
    10-11/12/2021
    Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

  • Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας
    ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ του ΠΙΕΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ
    10/12/2021 ώρα 21.00
    Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
  • Από το Γραφείο Επικοινωνίας Τύπου