Βραβεύσεις

Το Πανεπιστήμιο Πατρών προτάθηκε και έλαβε το «Quality Choice Prize Barcelona 2022»

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.esqr.org/en/info/_convention

Το βραβείο διαχειρίζεται η «European Society for Quality Research» που εδρεύει στην Λοζάνη (Ελβετία), και απονέμεται σε επιλεγμένους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς από όλο τον κόσμο ως επιβράβευση των πρωτοβουλιών τους σε στρατηγικές ποιοτικής διαχείρισης. Το συγκεκριμένο βραβείο  αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ίδρυμά μας και αντικατοπτρίζει το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το διδακτικό, ερευνητικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών μεταξύ των τετρακοσίων καλύτερων ιδρυμάτων στον κόσμο και τρίτο στην Ελλάδα για το 2022

Σχετική ανακοίνωση

Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης «Top Universities by Top Google Scholar Citations» της Webometric που ανακοινώθηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2022 φέρουν το Πανεπιστήμιο Πατρών να καταλαμβάνει την 375η θέση στον κόσμο και την 3η στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη λίστα αξιολόγησης περιλαμβάνει περισσότερα από 5000 Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και 24 Ελληνικά. Η κατάταξη διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό αναφορών (citations) που έχει λάβει το ερευνητικό έργο των καθηγητών και ερευνητών των Ιδρυμάτων. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται μέσω της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης Google Scholar.

“Πρόσωπα της Χρονιάς” 2021

Σχετικός σύνδεσμος: https://www.prosopaxronias.gr/timis-eneken-2021-bouras

Στον ετήσιο διαγωνισμό της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας και όλα τα μέλη της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών ανακηρύχθηκαν “Πρόσωπα της Χρονιάς – Τιμής ένεκεν” για το έτος 2021.

International Achievements Research Center: ο Χρήστος Μπούρας “Πρύτανης της Χρονιάς” για το 2021

Σχετικός σύνδεσμος: https://achievementscenter.com/Christos-Bouras

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας ανακηρύσσεται “Πρύτανης της Χρονιάς” για το 2021 από τον διεθνή οργανισμό International Achievements Research Center.

International Achievements Research Center: το Πανεπιστήμιο Πατρών “Πανεπιστήμιο της Χρονιάς” για το 2021

Σχετικός σύνδεσμος: https://achievementscenter.com/University-of-Patras

To Πανεπιστήμιο Πατρών ανακηρύσσεται Πανεπιστήμιο της Χρονιάς για το 2021 στον τομέα Ηγεσίας και Διοίκησης από τον διεθνή οργανισμό International Achievements Research Center.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατάταξη των πιο σπουδαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2021

Σχετική ανακοίνωση

To υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Πατρών επιβεβαιώνεται από την επικαιροποιημένη βιβλιομετρική μελέτη των J. Baas, K. Boyack, J. P.A. Ioannidis (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3). Η μελέτη κατατάσσει τους επιστήμονες βάσει ενός σύνθετου βιβλιομετρικού δείκτη, ο οποίος βασίζεται σε επιμέρους δείκτες του συστήματος Scopus. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους κορυφαίους 100.000 ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου, καθώς και όσους ανήκουν στο 2% του υπο-πεδίου στο οποίο δραστηριοποιούνται, συνολικά 186.000 άτομα. Μεταξύ αυτών, εμφανίζονται 829 διακεκριμένοι επιστήμονες με διεύθυνση ελληνικού πανεπιστημίου/ιδρύματος/φορέα, το 9.4% των οποίων έχουν διεύθυνση το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Tο Πανεπιστήμιο Πατρών καθιερώνει Βραβείο Εξαίρετης Δημοσίευσης

Σχετική ανακοίνωση

Με πρωτοβουλία της πρυτανικής αρχής το Πανεπιστήμιο Πατρών καθιερώνει Βραβείο Εξαίρετης Δημοσίευσης “Παναγιώτης Κανελλόπουλος” προκειμένου να τονιστεί η πρωταρχική σημασία που δίνει το Πανεπιστήμιο Πατρών στην βασική και εφαρμοσμένη έρευνα και να αναγνωριστεί και επιβραβευθεί το κάθε εξαιρετικό ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Tο Πανεπιστήμιο Πατρών καθιερώνει Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας

Σχετική ανακοίνωση

Με πρωτοβουλία της πρυτανικής αρχής το Πανεπιστήμιο Πατρών καθιερώνει Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας “Ευάγγελος Παπανούτσος” προκειμένου να τονιστεί η πρωταρχική σημασία που δίνει το Πανεπιστήμιο Πατρών στην υψηλή ποιότητα της διδασκαλίας και να αναγνωριστούν εκείνα τα μέλη του, που υπηρετούν την διδασκαλία ως ιδανικό με ξεχωριστή ικανότητα και αφοσίωση.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών στην κατάταξη των πιο σπουδαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2020

Πενήντα πέντε (55) μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών περιλαμβάνονται στην κατάταξη των πιο σπουδαίων επιστημόνων του κόσμου “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators” 2020 που δημοσιεύθηκε από ομάδα Καθηγητών του Stanford University της Αμερικής, με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους μέχρι το τέλος του 2019. Στις λίστες περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι/κορυφαίες 100.000 επιστήμονες παγκοσμίως από όλα τα επιστημονικά πεδία, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων του επιστημονικού τους υποπεδίου, που έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον πέντε άρθρα. Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού τους έργου και συγκεκριμένα στις αναφορές που έχει λάβει σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που λαμβάνει διαπίστευση από το IChemE

Σχετικός σύνδεσμος: https://www.icheme.org/about-us/press-releases/patras-becomes-first-greek-university-to-receive-icheme-accreditation/

Το Institution of Chemical Engineers (IChemE) απένειμε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (ChemEngUP) διεθνή πιστοποίηση για το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του (2017). Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που λαμβάνει αυτή την αναγνώριση την οποία κατέχουν ήδη μερικά από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παγκοσμίως.

O Γεώργιος Δάσιος αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.academyofathens.gr/el/announcements/δελτία-τύπου/20180223-74

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε στην Ολομέλεια της 15ης Ιουνίου 2017 τον κ. Γεώργιο Δάσιο, ομότιμο καθηγητή Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως αντεπιστέλλον μέλος της στην προκηρυχθείσα έδρα στον κλάδο των Μαθηματικών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Ανάλυση» στην Τάξη των Θετικών Επιστημών.

Ο Κωνσταντίνος Βαγενάς τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.academyofathens.gr/el/members/vayenas

Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε στην Ολομέλεια της 4ης Ιουνίου 2010 τον Κωνσταντίνο Βαγενά, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ως νέο τακτικό μέλος της στην έδρα των “Χημικών Επιστημών (Υπολογιστική, Θεωρητική και Πειραματική Χημεία)”.

Δείτε τις Διακρίσεις στις Ανακοινώσεις.